15 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaVIDEO: Trupele ucrainene au fost forțate să se retragă din unele părți...

VIDEO: Trupele ucrainene au fost forțate să se retragă din unele părți ale Bakhmut

Trupele ucrainene au fost forțate să se retragă din unele părți ale Bakhmut în fața unui nou asalt rusesc asupra orașului aflat în ruină pe câmpul de luptă, a declarat vineri (14 aprilie) Marea Britanie, Moscova făcând presiuni pentru a obține o victorie înainte de contraofensiva așteptată a Ucrainei.

Forțele ucrainene ar fi fost forțate să se retragă din unele părți ale orașului Bakhmut, din bătălia crâncenă de nouă luni care a devenit principala țintă a ofensivei de iarnă a Rusiei, iar ucrainenii au fost loviți de artileria deosebit de intensă a forțelor rusești în ultimele zile, potrivit armatei britanice, care a declarat că Moscova și-a “reenergizat asaltul”, citez.

Se spune că forțele ucrainene au făcut retrageri ordonate și încă mai dețin părți vestice ale Bakhmut, dar se confruntă cu probleme semnificative de realimentare.

În apropierea orașului, un comandant de artilerie ucrainean pe nume Dmytro spune unei echipe de filmare Reuters că rușii sunt în apropierea liniei frontului. Unitatea sa țintește ceea ce el a numit o “mare concentrare” a “factorului uman” rusesc.

Evaluarea armatei britanice spune că Ministerul rus al Apărării și-a îmbunătățit cooperarea cu organizația de mercenari Wagner Group, o forță majoră în această bătălie.

Guvernele occidentale au indicat anterior discordia dintre cele două entități ca fiind o slăbiciune în strategia Rusiei.

Acum, potrivit Marii Britanii, mercenarii Wagner avansează în centrul orașului, în timp ce parașutiștii ruși îi înlocuiesc pe flancuri.

Ambele părți spun că provoacă pierderi uriașe.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...

Firea poate, într-un final, să fie candidatul PSD la Capitală. Ciolacu vrea doar ca social-democrații să voteze candidatul PNL

Ilustrație: Marian Avramescu Gabriela Firea și-a văzut visul cu ochii: poate fi candidatul Partidului Social Democrat (PSD) pentru funcția de primar general al Capitalei. Președintele...

Fiul unui director din Consiliul Județean Buzău, mort într-un accident rutier

Un tânăr din Buzău, fiul unui director din Consiliul Județean, a murit cu câteva ore înainte să împlinească vârsta de 24 de ani!...
Ultima oră
Pe aceeași temă