7.4 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăPoliticăVIDEO: Trump avertizează că ar putea urma „moarte şi distrugere” în SUA...

VIDEO: Trump avertizează că ar putea urma „moarte şi distrugere” în SUA dacă este inculpat

Fostul președinte american Donald Trump a avertizat că ar putea urma „moarte şi distrugere” în SUA dacă este inculpat, la câteva ore după ce procurorii din New York care investighează plățile către starul porno Stormy Daniels.

Intensificându-și retorica deja incendiară, fostul președinte Donald Trump a avertizat vineri, într-o postare pe rețelele de socializare, la ora 1:00 dimineața, cu privire la o potențială “moarte și distrugere” dacă va fi acuzat penal în cadrul unei anchete din New York.

Postarea de pe site-ul de socializarea fost ultima dintr-o serie de atacuri verbale la adresa procurorului districtual din Manhattan, Alvin Bragg, începând de sâmbăta trecută, când Trump a prezis în mod eronat că va fi arestat trei zile mai târziu.

Biroul lui Bragg, care investighează plățile efectuate de fostul avocat al lui Trump către o vedetă de filme pentru adulți, Stormy Daniels, făcute în mijlocul alegerilor din 2016, a declarat că nu se va lăsa intimidat.

Amenințarea vagă, dar violentă a lui Trump a amintit limbajul său înainte de revolta din 6 ianuarie 2021 de la Capitoliu, când susținătorii lui Trump, incitați de afirmațiile sale false privind frauda electorală, au luat cu asalt Congresul SUA, un efort de a submina certificarea pierderii alegerilor sale.

Între timp, ABC News a relatat vineri, citând surse, că un judecător a respins încercarea lui Trump de a-i împiedica pe foștii săi colaboratori, inclusiv pe fostul său șef de cabinet Mark Meadows, să depună mărturie în fața unui mare juriu care investighează atacul din 6 ianuarie.

Marele juriu federal investighează eforturile eșuate ale lui Trump și ale aliaților săi de a anula rezultatele alegerilor din 2020, una dintre cele două anchete penale asupra fostului președinte de care se ocupă avocatul special Jack Smith.

Sâmbătă, Trump a organizat un miting la Waco, Texas, la 30 de ani după un raid al agenților federali asupra sectei religioase Branch Davidians din această localitate, soldat cu 86 de morți, inclusiv patru ofițeri de poliție.

Într-un e-mail, un purtător de cuvânt al campaniei lui Trump a declarat că Waco a fost ales pentru că este situat între mai multe centre mari de populație și dispune de infrastructura necesară pentru a găzdui un eveniment de amploare.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

România educată este prost evaluată. Ce presupune schimbarea

În urma analizei rezultatelor simulării Evaluării Naţionale şi a feedback-ului din comunitatea educaţională, Federaţia Coaliţia pentru Educaţie a solicitat, într-o declarație de presă,...

Le e teamă să nu fie implicați în război. Separatiștii din Transnistria nu mai cer Rusiei “unire”, ci doar protecție

Liderii separatiști de la Tiraspol au organizat, în ziua de 28 februarie, un congres al așa-zișilor deputați ai Transnistriei iar aceștia au cerut Rusiei...

Ariana, solitarul de pe inelul Rotschild

Familia Rotschild este unul dintre cele mai însemnate repere financiare ale ultimelor două secole. Cele mai multe dintre evenimentelor importante care au...
Ultima oră
Pe aceeași temă