12.3 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaVIDEO: Se întorc la război soldații ucraineni care s-au antrenat în Spania

VIDEO: Se întorc la război soldații ucraineni care s-au antrenat în Spania

Zeci de soldați ucraineni s-au antrenat în cadrul unui stagiu de pregătire de patru săptămâni oferit de forțele armate spaniole pentru a învăța cum să construiască tranșee și poduri, înainte de a se întoarce la războiul din țara lor.

“Sper că pot avea toate informațiile pentru a rămâne în viață și pentru a câștiga acest război”, a comentat traducătoarea ucraineană Ana despre antrenamentul colegilor lor.

Un grup de 40 de soldați au primit instrucțiuni la baza militară din apropierea orașului nordic Burgos, în Castrillo del Val, în timpul celei de-a treia săptămâni de pregătire.

Antrenamentul spaniol face parte din Misiunea de asistență militară a Uniunii Europene în sprijinul Ucrainei (EUMAM Ucraina).

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Consiliul JAI din 3-4 martie nu are pe agendă nici extinderea Schengen nici situația României

Consiliul JAI (Justiție - Afaceri Interne) va avea prima reuniune oficială a anului 2024 în perioada 3 - 4 martie iar pe agenda acestei...

George Simion le cere membrilor AUR să primească ”escroci” în partid

O înregistrare audio incredibilă a ieșit la iveală, cu liderul AUR George Simion, care le cere membrilor formațiunii pe care o conduce să...

Constrângeri și schimbări în 2024

Conform celui mai recent studiu Coface, sectoarele construcții și imobiliare se confruntă cu provocări semnificative în 2024, o combinație de probleme legate de...
Ultima oră
Pe aceeași temă