5.6 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăInternaționalVIDEO: Rishi Sunak, noul prim-ministru britanic

VIDEO: Rishi Sunak, noul prim-ministru britanic

Rishi Sunak a devenit luni (24 octombrie) cel mai tânăr prim-ministru al Marii Britanii din ultimii 200 de ani, având sarcina de a conduce țara prin criza economică în desfășurare. “Pot confirma că am primit o singură nominalizare validă. Prin urmare, Rishi Sunak este ales lider al Partidului Conservator”, a declarat președintele Comitetului 1922 al Partidului Conservator, Graham Brady, în fața deputaților partidului.

Sunak, unul dintre cei mai bogați politicieni din Westminster, va fi rugat de Regele Charles să formeze un guvern, înlocuind-o pe Liz Truss, liderul demisionar care a rezistat doar 44 de zile în funcție.

El a învins-o pe politiciana centristă Penny Mordaunt, care nu a reușit să obțină suficient sprijin din partea parlamentarilor pentru a intra în scrutin, în timp ce rivalul său, fostul premier Boris Johnson, s-a retras din competiție spunând că nu mai poate uni partidul.

Despre Rishi Sunak

Rishi Sunak a fost numit anterior cancelar al finanțelor publice din 13 februarie 2020 până la 5 iulie 2022.

Din 24 iulie 2019 până la 13 februarie 2020, a fost secretar șef al Trezoreriei și subsecretar de stat parlamentar la Ministerul Locuinței, Comunităților și Administrației Locale din 9 ianuarie 2018 până la 24 iulie 2019.

Acum, Sunak va fi al treilea prim-ministru al Marii Britanii.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Macron vede posibilă trimiterea de trupe occidentale pe teren în Ucraina

Preşedintele Emmanuel Macron a declarat luni că trimiterea de trupe occidentale pe teren în Ucraina nu ar trebui "exclusă" în viitor, considerând totuşi că,...

Uzbekistan: 23 de persoane au fost condamnate după moartea a 68 de copii ce au fost tratați cu sirop de tuse

Siropurile pentru tuse contaminate au fost produse de compania indiana Marion Biotech. Procesul a durat șase luni, relatează Reuters, preluat de orange.ro. Inculpații au fost...

Ploile extreme avariază casele din Amazonia din Peru

Videoclipul aerian din Amazonia, din Peru, a surprins amploarea devastării în regiunea Madre de Dios, după ce ploile extreme au transformat străzile în râuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă