9.9 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaVIDEO: Putin vizitează orașele ucrainene Kherson și Luhansk, anunță Kremlinul

VIDEO: Putin vizitează orașele ucrainene Kherson și Luhansk, anunță Kremlinul

Președintele rus Vladimir Putin a vizitat cartierele generale militare din regiunile ucrainene Kherson și Luhansk, care sunt parțial deținute de Rusia, a anunțat marți (18 aprilie) Kremlinul.

Putin a participat la o reuniune a comandamentului militar din regiunea Kherson pentru a asculta rapoartele comandanților forțelor aeropurtate și ale grupului de armată “Dnieper” și ale altor ofițeri superiori cu privire la situația din regiunile Kherson și Zaporizhzhia, ambele proclamate de Moscova ca făcând parte din Rusia.

Trupele rusești s-au retras din Kherson, capitala regiunii, în noiembrie anul trecut, și și-au întărit pozițiile pe malul opus al râului Nipru, în așteptarea unei contraofensive ucrainene.

Putin a vizitat, de asemenea, cartierele generale ale gărzilor naționale din regiunea Luhansk din estul Ucrainei, o altă parte a Ucrainei pe care Moscova a anexat-o anul trecut.

Kremlinul nu a precizat când a participat Putin la aceste întâlniri.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Fiul unui director din Consiliul Județean Buzău, mort într-un accident rutier

Un tânăr din Buzău, fiul unui director din Consiliul Județean, a murit cu câteva ore înainte să împlinească vârsta de 24 de ani!...

Vacanță în Grecia 2024: Taxa pe climă sezonieră, introdusă din acest sezon

Guvernul din Grecia a decis să introducă o nouă taxă pentru turiști -”taxa de climă”. Motivul: țara a fost devastată de incendii de vegetație...

CURS: Nicușor Dan, favorit în opțiunile de vot ale bucureștenilor, la mică distanță de Gabriela Firea

Nicușor Dan este primul în intențiile de vot ale bucureștenilor, urmat la mică distanță de Gabriela Firea, potrivit unui sondaj CURS realizat în perioada...
Ultima oră
Pe aceeași temă