10.8 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăPoliticăVIDEO. Predoiu, la inaugurarea punctelor de lucru pentru imigrări: "Se acordă în...

VIDEO. Predoiu, la inaugurarea punctelor de lucru pentru imigrări: “Se acordă în jur de 100.000 de permise de ședere anual”

Vineri, în cadrul ceremoniei de inaugurare a noilor puncte de lucru ale Direcției pentru Imigrări București și Serviciului pentru Imigrări Ilfov, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a comunicat că în anul 2023, România a emis aproximativ 100.000 de permise de ședere.

“Activitatea economică în ţara noastră a progresat constant în ultimii 10 – 20 de ani. Nevoile industriilor pentru forţa de muncă au crescut şi, în mod firesc, a crescut şi numărul de cetăţeni străini care au aplicat pentru vize de şedere, permise de muncă şi, inevitabil, au intrat în interacţiune instituţională cu Inspectoratul General pentru Imigrări.

Aş vrea să dau ca exemplu anul 2016, în care se acordau în jur de 5.000 de permise de şedere. Dacă nu greşesc, suntem azi la o cifră de 100.000. Şi tendinţa este, firesc, de creştere şi este absolut normal ca Ministerul Afacerilor Interne să răspundă prin eficientizarea serviciilor sale, acestei comenzi sociale şi economice”, a spus Predoiu.

YouTube video

El a precizat că principalul segment al celor care vin în România îl reprezintă cei care doresc să îşi găsească un loc de muncă, să aibă o carieră, potrivit Agerpres.

“Acest lucru este şi în avantajul companiilor româneşti, în avantajul economiei naţionale. În acelaşi timp, la fel de important pentru noi este să păstrăm nivelul ridicat de securitate şi de siguranţă publică, iar IGI este o componentă importantă a acestei siguranţe şi securităţi publice. Nu vom abdica de la aceste standarde. România este o ţară sigură şi va rămâne o ţară sigură pentru cetăţenii săi, ca şi pentru cetăţenii străini care accesează teritoriul naţional, pentru şederea pe acest teritoriu o perioadă mai îndelungată”, a afirmat ministrul de Interne.

A crescut numărul de ghișee

Predoiu a apreciat creşterea calităţii condiţiilor în care lucrează angajaţii de la Imigrări – prin creşterea numărului de ghişee de la 12 la 30 – pentru desfăşurarea activităţii.

“Condiţiile erau cu totul şi cu totul altele, improprii aproape şi uneori dădeau naştere la tot felul de incidente neplăcute. S-au mai şi întâmplat în trecut. Avem de-a face cu un punct de lucru organizat la nivel, la standard european, civilizat, curat, aerisit, spaţios, în care performanţa să fie facilitată, performanţa celui care operează acest sistem, performanţa colegilor noştri. În acelaşi timp, un semn de respect pentru cei care apelează la serviciile noastre”, a mai declarat Predoiu.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Executoare judecătorească, acuzată că și-a însușit peste 200.000 de lei

O executoare judecătorească din Suceava este acuzată că și-a însușit peste 200.000 de lei, bani obținuți din vânzarea unui imobil, pe care trebuia...

Burduja se anunță candidatul PNL la Primăria Capitalei. VIDEO

Într-un clip video postat pe pagina sa de Facebook, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, președintele PNL București, este prezentat drept candidatul liberalilor pentru Primăria Capitalei. “Cândva...

Salteaua ortopedică – tu știi ce proprietăți și beneficii are? 

De câte ori ți s-a întâmplat să te trezești dimineața apatic, lipsit de energie, ba chiar mai obosit decât erai înainte de somn? Pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă