16.3 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăInternaționalVIDEO - Papa: "Vaticanul, implicat într-o misiune secretă de pace în Ucraina"

VIDEO – Papa: “Vaticanul, implicat într-o misiune secretă de pace în Ucraina”

Vaticanul este implicat într-o misiune de pace pentru a încerca să pună capăt conflictului dintre Rusia și Ucraina, a declarat Papa Francisc, dar a refuzat să ofere mai multe detalii.

El a adăugat, de asemenea, că sunt gata să ajute la repatrierea copiilor ucraineni duși în Rusia sau în teritoriile ocupate de Rusia, dar nu a oferit alte detalii.

“Sunt dispus să fac tot ceea ce trebuie făcut. Există o misiune în desfășurare acum, dar nu este încă publică”, a mai spus Papa Francisc.

Papa a declarat că a vorbit la Budapesta despre situația din Ucraina cu premierul ungar Viktor Orban și cu un reprezentant al Bisericii Ortodoxe Ruse și a spus că “toată lumea este interesată de drumul spre pace”.

“Cred că pacea se face întotdeauna prin deschiderea căilor de comunicare, nu se poate obține niciodată pacea prin închiderea lor. Îi invit pe toți să deschidă relații, canale de prietenie, chiar dacă acest lucru nu este ușor”, a mai spus acesta.

De când Rusia a invadat Ucraina în februarie 2022, Francisc și-a exprimat în repetate rânduri dorința de a acționa ca un intermediar între Kiev și Moscova – până acum fără succes.

Papa s-a întâlnit la Vatican cu premierul ucrainean Denys Shmyhal, care a declarat că au discutat o “formulă de pace” propusă de președintele ucrainean Volodymyr Zelenskiy.

Shmyhal a declarat că l-a invitat, de asemenea, pe suveranul pontif să viziteze Kievul.

Francisc a declarat anterior că dorește să viziteze Kievul, dar și Moscova pentru o misiune de pace.

Francisc, în vârstă de 86 de ani, care a părut într-o stare de sănătate relativ bună în timpul călătoriei, a vorbit și despre spitalizarea sa de la sfârșitul lunii martie.

Francisc a spus că a fost vorba de “o pneumonie puternică și acută în secțiunea inferioară a plămânilor” și i-a mulțumit lui Dumnezeu că organismul său a răspuns bine la tratament.

Papa a spus că nu au existat schimbări în planurile de a merge la Lisabona în august pentru o întâlnire internațională a tinerilor, iar apoi, separat, la Marsilia și în Mongolia.

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Barcelona are un nou antrenor. Germanul Hansi Flick a semnat cu catalanii

Este oficial! După săptămâni de speculații, germanul Hansi Flick a semnat cu FC Barcelona. Hansi Flick a semnat un contract valabil pentru două sezoane cu...

Cele mai importante ingrediente din cremele pentru ten și efectele lor asupra pielii

Ești în căutarea cremei perfecte pentru ten? Cremele pentru ten sunt un element esențial în rutina zilnică de îngrijire a pielii, iar ingredientele pe...

Cum va arăta sezonul estival în 2024? Prețul mediu pentru o noapte de cazare pe timpul verii începe de la 500 de lei

Turiștii români se pregătesc pentru debutul sezonului de vară, mai ales după o perioadă cu temperaturi schimbătoare. Potrivit  platformei hoteliere online Travelminit.ro, aceștia au...
Ultima oră
Pe aceeași temă