17.2 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăȘtirile zileiVIDEO. Palestinienii fug din Khan Younis

VIDEO. Palestinienii fug din Khan Younis

Palestinienii și-au părăsit casele din Khan Younis, în Gaza, îndreptându-se spre vest vineri (1 decembrie), după ce luptele dintre Israel și Hamas au reînceput.

Avioanele de război israeliene au reluat vineri bombardamentele asupra Gaza, în timp ce civilii palestinieni au fugit să se adăpostească, iar sirenele rachetelor au răsunat în sudul Israelului. Războiul a fost reluat după ce armistițiul de o săptămână a eșuat fără un acord de prelungire.

În timp ce termenul a expirat, jurnaliștii Reuters aflați în Khan Younis, în sudul Gaza, au văzut cum zonele estice au fost supuse unui bombardament intensiv.

Armata israeliană a anunțat că a “reluat operațiunile de luptă” și că avioanele sale de război lovesc enclava, acuzând Hamas că a încălcat mai întâi armistițiul prin lansarea de rachete și că nu a reușit să elibereze toate femeile pe care le ținea ostatice.

Hamas a declarat că Israelul poartă responsabilitatea pentru sfârșitul armistițiului, pentru că a respins condițiile de eliberare a mai multor ostatici și de prelungire a acestuia.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Burduja se anunță candidatul PNL la Primăria Capitalei. VIDEO

Într-un clip video postat pe pagina sa de Facebook, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, președintele PNL București, este prezentat drept candidatul liberalilor pentru Primăria Capitalei. “Cândva...

Iohannis a promulgat legea privind recunoașterea reciprocă a studiilor de către România și Ucraina

Președintele Klaus Iohannis a promulgat astăzi trei legi, una privind domeniul Transporturilor, una privind fondurile europene și cea privind recunoașterea reciprocă a studiilor între...

Klaus Iohannis rămâne jupânul României

Coaliția de guvernare a decis: comasarea europarlamentarelor cu cele locale. Fiindcă totul se face cu „poporul și pentru popor” – nu-i așa? – liderii...
Ultima oră
Pe aceeași temă