28.1 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăInvestigații România LiberăIncognitoVIDEO. Noi probleme la asfaltul de pe Podul de la Brăila. CNAIR...

VIDEO. Noi probleme la asfaltul de pe Podul de la Brăila. CNAIR refuză să recepționeze Golden Gate de România

Podul de la Brăila, mândria fostului premier Mihai Tudose, “Golden Gate de România”, cum a fost supranumit, are din nou asfaltul crăpat, după cum demonstrează imaginile postate pe platformele de socializare de către mai mulți conducători auto.

Peste doar câteva săptămâni se va împlini un an de la inaugurarea Podului de la Brăila, iar lucrarea de infrastructură este încă departe de recepționare.

Mai mult, problemele persistă la “Golden Gate de România”, în timp ce constructorul WeBuild continuă să opereze “cârpeli”.

Șerbănescu (CNAIR): Constructorul, obligat să intervină

Purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Alin Șerbănescu, a declarat, pentru “România liberă”, că WeBuild, constructorul Podului de la Brăila este obligat să identifice o soluție permanentă de asfaltare.

Constructorul este obligat să intervină pentru a menține circulabil Podul de la Brăila, să realizeze intervenții punctuale, și, de asemenea, este obligat să vină cu o soluție de asfaltare permanentă, astfel încât situații de genul acesta să nu se repte la nesfârșit.

Alin Șerbănescu – purtător de cuvânt al CNAIR

Purtătorul de cuvânt al CNAIR susține că WeBuild, constructorul Podului de la Brăila, are obligația de a identifica o soluție permanentă de asfaltare.

Reprezentantul Companiei de Drumuri spune că soluția tehnică aleasă de constructor a fost una proastă.

Pe banii WeBuild

Costurile sunt integral suportate de constructor. Podul nu este recepționat și nu va fi recepționat, până când lucrările nu vor fi conforme. Când spun conforme, mă refer inclusiv la viabilitatea lui, la rezistența pe termen lung. Nu e normal ca, odată la câteva luni, WeBuild să vină să refacă bucăți de asfalt, care cedează din cauza proastei execuții și din cauza soluției tehnice prost alese.

Alin Șerbănescu – purtător de cuvânt al CNAIR

Podul construit de WeBuild are trei deschideri: o deschidere principală (1120 m) și două deschideri laterale de 489,6 m pe malul Brăila și de 364,6 m pe malul Tulcea.

De o parte și de alta sunt prevăzute două viaducte de acces în lungime de câte 110 m fiecare.

Drumul principal are două benzi pe sens și va lega județul Brăila de județul Tulcea, iar drumul de legătură spre Măcin are o bandă pe sens, în lungime de 4,3 km.

În rest, sunt realizate intersecții giratorii, 33 de poduri, podețe, pasaje și o stație de taxare.

Pe data de 6 iulie se împlinește un an de la inaugurarea Podului de la Brăila.

De atunci, podul a fost reasfaltat de trei ori.

Un alt scandal celebru este legat de șuruburile din parapetele podului, ce nu erau strânse și puteau fi scoase cu mâna, după cum au demonstrat internauții.

Sute de șuruburi au fost strânse atunci.

Acum, asfaltul s-a stricat din nou, chiar pe suprafața pe care a fost reparat.

Podul de la Brăila este cel mai mare pod suspendat construit în România și este al treilea cel mai mare din Europa.

Construcția a costat peste 500 milioane de euro, bani europeni.

Săptămâna trecută, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, declara că WeBuild a încercat să șantajeze autoritățile.

“Vreau să prezint modul în care înţeleg cei de la WeBuild – cei care au făcut proiectul podului de la Brăila – să gestioneze relaţia cu CNAIR. Ca să fiu cât de poate de clar, în acest moment ne solicită nouă, CNAIR-ului, 230 de milioane de lei, ca să dea drumul la circulaţie, deşi proiectul este finalizat, atât pe malul brăilean, cât şi pe malul tulcean în procent de 99%, deci se poate da drumul la circulaţie. Solicită 230 de milioane de lei, altfel vor respecta termenul pe care l-au câştigat, îl au, octombrie 2024. Asta înseamnă rea-voinţă. Nu vom fi de acord nici la Minister, nici la CNAIR cu acest tip de şantaj, iar măsurile pe care noi le vom lua, nu doar pe această lucrare, o să le vedeţi în săptămânile şi lunile viitoare”, declara Sorin Grindeanu.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Care este valoarea lunară a celor 4,74 de milioane de pensionari și care este cea mai mică pensie

Un număr de 4.747.604 de pensionari era înregistrat în mai 2024 în România, cu 670 persoane mai puţine comparativ cu luna precedentă, iar pensia...

Spargere ca-n filme în SUA. 20 de hoți au jefuit un magazin de bijuterii într-un minut jumate

Jaf inedit în California, Statele Unite. Imaginile de supraveghere ale unui magazin de bijuterii arată 20 de hoţi care sparg vitrinele şi iau tot...

Care este valoarea lunară a celor 4,74 de milioane de pensionari și care este cea mai mică pensie

Un număr de 4.747.604 de pensionari era înregistrat în mai 2024 în România, cu 670 persoane mai puţine comparativ cu luna precedentă, iar pensia...
Ultima oră
Pe aceeași temă