7.1 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăInternaționalVIDEO: NATO îl critică pe Putin pentru retorica nucleară periculoasă

VIDEO: NATO îl critică pe Putin pentru retorica nucleară periculoasă

NATO l-a criticat pe Vladimir Putin pentru retorica sa nucleară “periculoasă și iresponsabilă”, la o zi după ce președintele rus a declarat că intenționează să amplaseze arme nucleare tactice în Belarus.

Putin a comparat această mișcare cu SUA care și-a amplasat armele în Europa, insistând în același timp că Rusia nu își va încălca promisiunile de neproliferare nucleară.

Un purtător de cuvânt al NATO a declarat duminică, în comentarii trimise prin e-mail către Reuters, că “Rusia și-a încălcat în mod constant angajamentele privind controlul armelor”.

Este unul dintre cele mai pronunțate semnale nucleare ale Rusiei de la începutul invaziei sale în Ucraina, în urmă cu 13 luni.

Iar ministerul ucrainean de externe a cerut o reuniune extraordinară a Consiliului de Securitate al ONU și a cerut comunității internaționale să “ia măsuri decisive” pentru a preveni utilizarea de către Rusia a armelor nucleare.

Washingtonul a minimizat îngrijorările, iar purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, John Kirby, a declarat că SUA nu au văzut niciun semn că Putin ar fi mutat vreo armă nucleară.

Între timp, forțele ucrainene au reușit să contracareze ofensiva Rusiei în și în jurul orașului Bakhmut din estul țării, care a fost scena unor lupte brutale în ultimele câteva luni.

Statul Major General al Ucrainei a declarat că forțele ucrainene au respins 85 de atacuri rusești în ultimele 24 de ore în mai multe părți ale frontului estic, inclusiv în Bakhmut.

Separat, Ministerul britanic al Apărării a declarat că asaltul rusesc asupra orașului, care durează de luni de zile, a stagnat, în principal ca urmare a pierderilor de trupe.

Reuters nu a putut verifica imediat rapoartele de pe câmpul de luptă.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Macron vede posibilă trimiterea de trupe occidentale pe teren în Ucraina

Preşedintele Emmanuel Macron a declarat luni că trimiterea de trupe occidentale pe teren în Ucraina nu ar trebui "exclusă" în viitor, considerând totuşi că,...

Palestina: Mahmoud Abbas a acceptat demisia guvernului lui Mohammed Shtayyeh

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a acceptat luni demisia guvernului premierului Mohammed Shtayyeh, a anunţat preşedinţia într-un comunicat, relatează AFP, preluat de agerpres.ro. "Preşedintele a...

Ploile extreme avariază casele din Amazonia din Peru

Videoclipul aerian din Amazonia, din Peru, a surprins amploarea devastării în regiunea Madre de Dios, după ce ploile extreme au transformat străzile în râuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă