10.7 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaVIDEO: Momentul în care liderul chinez Xi Jinping sosește la Moscova

VIDEO: Momentul în care liderul chinez Xi Jinping sosește la Moscova

Președintele chinez Xi Jinping a zburat luni la Moscova, unde se așteaptă ca el să fie potențial pacificator în conflictul din Ucraina, în timp ce președintele rus Vladimir Putin a sperat să obțină sprijin împotriva presiunilor occidentale.

Xi va fi primul lider mondial care îi va strânge mâna lui Putin de când Curtea Penală Internațională (CPI) a emis un mandat de arestare pe numele liderului rus în legătură cu deportarea copiilor ucraineni în Rusia de la începutul războiului.

Rusia va prezenta călătoria lui Xi – prima sa călătorie de când a obținut luna aceasta un al treilea mandat fără precedent – ca pe o dovadă că are un prieten puternic pregătit alături de ea împotriva unui Occident ostil, despre care spune că încearcă în zadar să o izoleze și să o învingă.

Nici Moscova și nici Beijingul nu sunt membre ale CPI, a cărei acțiune a fost considerată de Kremlin drept scandaloasă, dar nulă din punct de vedere juridic.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Primăvara se simte în Sectorul 4! A început curățenia generală!

Temperaturile ridicate pe care meteorologii le estimează pentru ultimele zile de februarie ne duc deja cu gândul la primăvară. Motiv pentru care angajații de...

Ariana, solitarul de pe inelul Rotschild

Familia Rotschild este unul dintre cele mai însemnate repere financiare ale ultimelor două secole. Cele mai multe dintre evenimentelor importante care au...

Parlamentul European aprobă pedepse de până la zece ani de închisoare pentru infracțiuni de mediu

Parlamentul European a aprobat înăsprirea pedepselor pentru infracțiuni de mediu, care pot ajunge, de acum înainte, până la zece ani de închisoare. Eurodeputații au aprobat...
Ultima oră
Pe aceeași temă