Mii de angajați de pe ambulanță din Anglia și Țara Galilor au ieșit miercuri (21 decembrie) în stradă din cauza salariilor, sporind presiunea asupra unui serviciu de sănătate finanțat de stat, la o zi după ce asistentele medicale au intrat în grevă.
Guvernul a declarat că greva „extrem de regretabilă” va avea ca rezultat mai puține ambulanțe pe drumuri, acordând prioritate doar cazurilor cele mai urgente, cum ar fi atacurile de cord, care pun în pericol viața.
„Lucrez pe ambulanță de 30 de ani și niciodată nu s-a ajuns în acest punct”, a declarat pentru BBC un paramedic Ian, stabilit în Cardiff.
Secretarul pentru Sănătate și Asistență Socială, Steve Barclay, a declarat că acțiunea a venit în condițiile în care Serviciul Național de Sănătate (NHS) „se confruntă deja cu o presiune foarte semnificativă”.
„Acesta este punctul în care sindicatele au ales să întreprindă acțiuni sindicale și, în acest fel, nu au fost dispuse să colaboreze cu noi pentru a conveni asupra acoperirii tuturor apelurilor de categoria unu, categoria doi, a apelurilor de urgență și a celor care pun în pericol viața”, a declarat el pentru BBC.
Sharon Graham, secretarul general al sindicatului Unite, care este implicat în grevă, a declarat că toate apelurile de categoria unu vor fi preluate, în timp ce apelurile de categoria doi, care includ afecțiuni precum accidentele vasculare cerebrale, vor fi evaluate de către personalul medical.
„Această grevă nu trebuia să aibă loc. Guvernul trebuie să se întoarcă la masa negocierilor, astfel încât să putem obține o creștere salarială adecvată și toată lumea să se poată întoarce la muncă,” a declarat ea pentru BBC.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!