31 C
București
joi, 20 iunie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaVIDEO - Lavrov: "Ucraina prelungește războiul"

VIDEO – Lavrov: “Ucraina prelungește războiul”

Ministrul rus de externe a declarat marți (15 noiembrie) că a avut discuții cu liderii Franței și Germaniei, Emmanual Macron și Olaf Scholz, pe tema conflictului din Ucraina, și a acuzat Kievul că prelungește orice posibilă rezolvare.

Într-o declarație comună a liderilor G20, consultată de Reuters, se arată că “majoritatea” membrilor au condamnat cu fermitate conflictul din Ucraina și au subliniat că acesta exacerbează fragilitățile din economia globală.

Vorbind reporterilor în Bali, la summitul G20, Lavrov a declarat că Ucraina refuză să discute cu Moscova și că a înaintat condiții nerealiste pentru pace.

Lavrov a mai spus că a concluzionat, din discursul video înregistrat al președintelui ucrainean Volodymyr Zelenskiy în fața G20, în care acesta și-a prezentat propunerile pentru un acord de pace, că liderul ucrainean nu a ascultat sfaturile Occidentului.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Canada a înscris Gardienii Revoluţiei, armata ideologică a Iranului, pe lista sa cu organizaţii teroriste

Canada a anunţat miercuri că a înscris Gardienii Revoluţiei, armata ideologică a Republicii Islamice Iran, pe lista sa cu organizaţii teroriste, potrivit Reuters. "Guvernul nostru...

Liderii Coaliției PSD-PNL bat azi în cuie calendarul alegerilor din toamnă

Liderii coaliției PSD-PNL decid astăzi dacă alegerile prezidențiale se țin în septembrie sau în decembrie. În urmă cu mai multe luni, liberalii au fost de...

Selecţionata Germaniei s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului European

Selecţionata Germaniei a obținut calificarea în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal - EURO 2024, pe care îl găzduiește, după ce a...
Ultima oră
Pe aceeași temă