13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăPoliticăVIDEO. Klaus Iohannis, noi declarații despre candidatura NATO: "Discuţii se poartă, sunt...

VIDEO. Klaus Iohannis, noi declarații despre candidatura NATO: “Discuţii se poartă, sunt foarte intense”

Președintele Klaus Iohannis a subliniat că, în ceea ce privește chestiunile legate de NATO, discuțiile și negocierile nu se desfășoară în public. Aceste remarci au fost făcute miercuri, în cadrul unei reuniuni a Consiliului European la Bruxelles.

Întrebat despre posibila sa candidatură pentru funcția de secretar general al NATO, președintele a menționat că sunt în desfășurare discuții intense pe această temă. Cu toate acestea, a subliniat că aceste discuții sunt confidențiale și că nu este obișnuit să discute public despre ele.

Declarațiile sale vin în contextul unor speculații și zvonuri legate de posibila sa candidatură pentru funcția de secretar general al NATO, o poziție de vârf în cadrul alianței militare transatlantice. Această funcție este considerată crucială pentru politica de securitate și apărare a NATO, iar candidatura unui lider european precum președintele Iohannis ar putea reprezenta o schimbare semnificativă în conducerea organizației.

Președintele Iohannis a fost la Bruxelles pentru a participa la o reuniune extraordinară a Consiliului European, unde s-au discutat mai multe chestiuni importante pentru viitorul Uniunii Europene și relațiile sale externe.

De altfel, acesta a mai subliniat că este crucial ca eforturile coordonate la nivel european să fie intensificate și accelerate în ceea ce privește sprijinul militar pentru Ucraina.

“Referitor la temele externe, vom aborda, evident, Ucraina. Atacurile aeriene ale Rusiei asupra unor obiective civile, dar şi din sectorul energetic, ne arată încă o dată că trebuie să intensificăm şi să urgentăm eforturile coordonate la nivel european pe palierul de sprijin militar. Avem în atenţie şi situaţia mai amplă din Orientul Mijlociu. Eu voi reitera şi la nivelul Consiliului European condamnarea atacului recent al Iranului asupra Israelului. România este pe deplin solidară cu Israelul şi voi reafirma angajamentul nostru faţă de securitatea şi suveranitatea sa”, a declarat Iohannis.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă