20.7 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăInternaționalVIDEO: Incendiu la o fabrică de drone deținută de SUA în Letonia

VIDEO: Incendiu la o fabrică de drone deținută de SUA în Letonia

Incendiul a izbucnit marți (7 februarie) la o fabrică de drone deținută de SUA în Letonia. Serviciile de urgență au fost chemate marți, la fabrica Edge Autonomy de la periferia orașului Riga, a anunțat agenția letonă de presă LETA.

Locuitorii au fost îndemnați să își țină ferestrele și ușile închise pentru a evita inhalarea fumului.

Pompierii și salvatorii au s-au luptat timp de patru ore cu flăcările din clădirea de producție, au precizat pe Twitter brigăzile Serviciului de stat de pompieri și salvare (VUGD).

Pe site-ul web al Edge Autonomy, cu sediul în California, se precizează că firma produce “sisteme autonome, sisteme optice avansate și soluții energetice rezistente”, pentru agențiile federale americane – inclusiv pentru Departamentul Apărării – precum și pentru aliații SUA.

Două persoane au fost spitalizate, iar poliția a deschis o anchetă, a relatat LETA citând Serviciul de stat de pompieri și salvare VUGD din Letonia.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

#GETHOMESAFE, serviciu dedicat siguranței femeilor. În ce constă acesta

Erika Isac a anunțat joi seara, prin intermediul rețelelor de socializare, lansarea platformei #GETHOMESAFE, în parteneriat cu o firmă privată de pază. Aceasta este...

Halterofilele Loredana Toma şi Mihaela Cambei s-au calificat la Jocurile Olimpice

Halterofilele Loredana Toma şi Mihaela Cambei au obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, unde vor participa la categoriile 71 kg, respectiv 49...

Decretele semnate astăzi de Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 24 mai 2024, o serie de decrete. Iată decretele semnate astăzi de președinte: Decret privind promulgarea Legii pentru completarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă