7.3 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăInternaționalVIDEO: Forțele de securitate pakistaneze pun pe pauză arestarea lui Imran Khan

VIDEO: Forțele de securitate pakistaneze pun pe pauză arestarea lui Imran Khan

Forțele de securitate pakistaneze s-au retras din jurul locuinței lui Imran Khan, punând capăt confruntărilor care au izbucnit după ce poliția a încercat să-l aresteze pe fostul premier, pentru că nu s-a prezentat la un proces împotriva sa

Forțele de securitate pakistaneze s-au retras miercuri (15 martie) din jurul casei lui Imran Khan, după ce un tribunal le-a ordonat să suspende operațiunea de arestare a acestuia.

Confruntări au izbucnit între poliție și susținătorii lui Khan, după ce oficialii au încercat să-l rețină pe fostul premier.

Forțele de securitate au tras cu gaze lacrimogene și tunuri cu apă asupra a sute de susținători ai lui Khan, care au izolat casa acestuia în încercarea de a împiedica arestarea sa.

Poliția a declarat că un tribunal din Islamabad a ordonat arestarea lui Khan pentru că nu s-a prezentat în fața sa, în ciuda citațiilor repetate, în legătură cu vânzarea de cadouri de stat oferite de demnitari străini în timpul mandatului său de premier.

Comisia electorală pakistaneză l-a găsit vinovat în această chestiune, iar acum este în curs o anchetă penală, deși Khan spune că nu a încălcat nicio regulă.

Poliția și alți membri ai personalului de securitate au fost văzuți părăsind miercuri cartierul din Lahore unde se află casa lui Khan.

Un oficial de rang înalt din cadrul poliției a declarat că operațiunea de arestare a lui Khan a fost întreruptă pentru a permite desfășurarea unui turneu de cricket din cadrul Pakistan Super League care se joacă pe un stadion din apropiere.

Khan a acuzat actualul guvern de atentat la viața sa într-o înregistrare video difuzată de partidul său, Pakistan Tehreek-e-Insaf.

Viața sa este în pericol, a spus el, susținând că premierul Shehbaz Sharif, ministrul de interne Rana Sanaullah și un agent de informații au planificat bombardamente cu gaze lacrimogene asupra locuinței sale.

După ce forțele s-au retras, Khan a fost văzut stând în fața casei sale, purtând o mască de gaze și vorbind cu susținătorii săi.

Violențele au sporit instabilitatea din țară, care se luptă cu o criză economică și așteaptă un plan de salvare din partea Fondului Monetar Internațional.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

ONU avertizează că asistența umanitară în Gaza se va încheia în cazul unei ofensive la Rafah

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a avertizat luni că programele de asistenţă umanitară din Fâşia Gaza se vor încheia în cazul unei ofensive...

Ploile extreme avariază casele din Amazonia din Peru

Videoclipul aerian din Amazonia, din Peru, a surprins amploarea devastării în regiunea Madre de Dios, după ce ploile extreme au transformat străzile în râuri...

Palestina: Mahmoud Abbas a acceptat demisia guvernului lui Mohammed Shtayyeh

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a acceptat luni demisia guvernului premierului Mohammed Shtayyeh, a anunţat preşedinţia într-un comunicat, relatează AFP, preluat de agerpres.ro. "Preşedintele a...
Ultima oră
Pe aceeași temă