23.1 C
București
miercuri, 9 octombrie 2024
AcasăEconomieAutoVIDEO. Dacia Bigster devine cel mai scump model din istoria mărcii

VIDEO. Dacia Bigster devine cel mai scump model din istoria mărcii

Dacia a dezvăluit noul său SUV de segment C, Dacia Bigster, cel mai mare și mai scump model din istoria mărcii.

Dacia Bigster, noul model

Dacia Bister va fi produs la uzina de la Mioveni și va fi lansat pe piață în 2025.

Cu o lungime de 4,57 metri, Bigster este cu 23 cm mai lung decât Duster 3, oferind un spațiu interior remarcabil, în special în zona capului, un aspect pe care Dacia îl evidențiază ca fiind un avantaj semnificativ în segmentul său.

Bigster devine primul SUV Dacia din segmentul C, alăturându-se modelului Duster ca „fratele mai mare” al gamei.

Motorizările vor include variante hibrid, iar prețurile sunt așteptate să înceapă de la aproximativ 25.000 de euro, ajungând la peste 30.000 de euro pentru modelele hibride cu echipări superioare.

Cu un spațiu generos la interior și specificații care îl plasează în competiție cu modelele din segmentul SUV-urilor mai mari, Bigster reprezintă o evoluție importantă pentru Dacia, în timp ce brandul continuă să își extindă oferta în segmentul vehiculelor de familie și utilitare.

„Dacia intră în segmentul C-SUV cu o strategie de produs bine elaborată. Astfel, în viitor, lui Bigster i se vor alătura alte două modele”, se arată în comunicatul companiei.

Dacia este un brand auto românesc cu o istorie remarcabilă, care și-a câștigat renumele atât pe piața locală, cât și pe plan internațional.

Înființată în 1966, Dacia a devenit rapid unul dintre cei mai mari producători de automobile din România, având inițial o strânsă colaborare cu Renault.

Prima mașină produsă sub marca Dacia a fost Dacia 1100, bazată pe modelul Renault 8, iar un an mai târziu a fost lansat celebrul Dacia 1300, un model inspirat de Renault 12.

În perioada comunistă, Dacia a devenit un simbol al mobilității în România, fiind cea mai accesibilă și răspândită marcă de automobile din țară.

După căderea regimului comunist, compania a traversat o perioadă de dificultăți economice, însă momentul de cotitură a venit în anul 1999, când Renault a preluat Dacia, marcând începutul unei noi ere de dezvoltare și modernizare.

Sub conducerea Renault, Dacia a lansat modele de succes precum Logan, care a revoluționat piața auto din Europa datorită prețului accesibil și fiabilității sale.

Logan a devenit rapid un best-seller, urmat de alte modele apreciate la nivel internațional, precum Dacia Duster (SUV), Sandero (hatchback) și Lodgy (monovolum).

Dacia a reușit să combine simplitatea și funcționalitatea cu un preț accesibil, atrăgând clienți din diverse piețe, inclusiv din Europa de Vest.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Sectorul financiar românesc atrage peste 1,7 miliarde de euro în investiții străine directe, dar înregistrează scăderi la capitalurile proprii

Sectorul financiar din România a beneficiat în 2023 de un flux net de investiții străine directe (ISD) de peste 1,7 miliarde de euro, în...

Sectorul financiar românesc atrage peste 1,7 miliarde de euro în investiții străine directe, dar înregistrează scăderi la capitalurile proprii

Sectorul financiar din România a beneficiat în 2023 de un flux net de investiții străine directe (ISD) de peste 1,7 miliarde de euro, în...

Un atac rusesc asupra orașului ucrainean Dnipro a ucis trei oameni și a rănit alți 18

Cel puţin trei civili au fost ucişi şi alţi 18 au fost răniţi într-un atac cu rachete şi drone explozive ruseşti lansat asupra oraşului...
Ultima oră
Pe aceeași temă