17.8 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăȘtirile zileiVIDEO - "Crăciunul e diferit fără Regina Elisabeta," spune Kate

VIDEO – “Crăciunul e diferit fără Regina Elisabeta,” spune Kate

Prințesa de Wales a Marii Britanii i-a adus un omagiu Reginei Elisabeta la o slujbă de colinde în Westminster Abbey, spunând că primul Crăciun al familiei regale fără Regină va fi “foarte diferit”.

Slujba de colinde a avut loc săptămâna trecută și a fost difuzată sâmbătă (24 decembrie).

Regele Charles, însoțit de regina consort Camilla, s-a alăturat fiului său, prințul William, Kate și altor membri ai familiei la slujbă, unde au avut loc funeraliile regretatei regine Elisabeta în septembrie.

Kate, care este soția lui William și a devenit Prințesă de Wales după ce Charles a urcat pe tron, a găzduit evenimentul și l-a dedicat reginei Elisabeta și “tuturor celor care, din păcate, nu mai sunt printre noi”.

“Așadar, deși Crăciunul va fi foarte diferit anul acesta, ne putem aminti în continuare de tradițiile pe care le-am împărtășit”, a spus Kate. Regina Elisabeta a murit pe 8 septembrie la vârsta de 96 de ani, după 70 de ani pe tron.

“Majestatea Sa a ținut Crăciunul aproape de inima ei, ca un moment care a adus oamenii împreună și ne-a reamintit importanța credinței, a prieteniei și a familiei, precum și de a da dovadă de empatie și compasiune”, a spus ea.

Familia a prezentat un front unit la slujba din 15 decembrie – în aceeași zi în care au fost lansate ultimele episoade ale seriei de documentare de pe Netflix a prințului Harry și a soției sale Meghan.

Harry, care a renunțat la îndatoririle regale în 2020, a adunat noi critici la adresa familiei sale în serial, inclusiv acuzându-l pe fratele său mai mare, William, că a țipat la el în timpul unui summit pentru a discuta despre viitorul său.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Israelul face un abuz grav asupra Associated Press: i-a închis transmisiunea în direct a acesteia pe tema evenimentelor din Fâşia Gaza

Associated Press a anunţat că oficiali israelieni au confiscat o cameră video şi echipament de emisie aparţinând agenţiei de presă şi au închis transmisiunea...

Echipa de fotbal FCU Craiova, amendată cu 22.500 lei

Clubul FCU Craiova a fost sancționat cu o amendă de 22.500 de lei din cauza incidentelor provocate de spectatori la meciul împotriva FC Hermannstadt,...

Ciolacu și Ciucă vizitează împreună Salonul de armament BSDA de la Băneasa. Premierul susține că a repornit industria de apărare

Premierul Marcel Ciolacu susține că, sub mandatul actualului guvern, pe care îl conduce, industria românească de apărare și-a repornit activitatea. Majoritatea fabricilor din acest...
Ultima oră
Pe aceeași temă