9.2 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăInternaționalVIDEO: Compania L'Oreal, dată în judecată de o femeie - Susține că...

VIDEO: Compania L’Oreal, dată în judecată de o femeie – Susține că a dezvoltat cancer de col uterin ca urmare a utilizării produselor

Compania a fost dată în judecată de o femeie din Missouri, care susține că a dezvoltat cancer uterin ca urmare a utilizării produselor de îndreptare a părului ale companiei franceze de cosmetice.

Procesul, intentat vineri (21 octombrie), a venit la câteva zile după ce un studiu al Institutului Național pentru Siguranța Sănătății Mediului din SUA a constatat că produsele de îndreptare a părului pot crește semnificativ riscul de cancer de col uterin în rândul utilizatorilor frecvenți.

Reclamanta Jennifer Mitchell, spune că a fost diagnosticată cu cancer de col uterin în 2018, după ce a folosit produsele L’Oreal începând cu aproximativ 2000, când avea 10 ani.

“Aveam 28 de ani și căutam consiliere în materie de fertilitate pentru a deveni mamă… Mă duc la prima mea programare și, ca la majoritatea consultațiilor, fac ceea ce ei numesc este o ecografie vaginală… Mi s-a recomandat să fac o histerectomie totală și completă și în septembrie 2018, atunci am făcut. Și în acel moment, la vârsta de 28 de ani, visul meu de a deveni mamă s-a dus,” a spus aceasta.

Ea cere instanței să oblige firma franceză să plătească daune bănești nespecificate și să plătească pentru monitorizarea medicală.

“Sunt prima dintre multele voci care vor veni și care vor ține piept acestor companii și vor spune: Gata. Visele mele de a fi mamă nu mai există.”

Ben Crump și Diandra Debrosse Zimmermann, avocații lui Mitchell, au declarat că firmele lor au deja alți clienți în situații similare.

“Avocatul Zimmermann și cu mine, reprezentăm multe, multe alte femei care se prezintă acum, pe măsură ce află dezvăluirile acestor descoperiri științifice,” au spus avocații.

Mitchell acuză L’Oreal că și-a comercializat în mod deliberat produsele de îndreptare a părului către femeile și fetele de culoare, fără a avertiza asupra riscurilor – deși știa cel puțin din 2015 că acestea conțin substanțe chimice potențial periculoase.

Cancerul de col uterin este cel mai frecvent cancer ginecologic din Statele Unite, potrivit datelor guvernului federal, cu rate în creștere, în special în rândul femeilor de culoare.

L’Oreal nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Un cunoscut club de fotbal din Italia își tranformă stadionul în parc solar

Udinese, cel mai „verde” club de fotbal din Italia şi al patrulea la nivel mondial, își continuă cursa spre atingerea obiectivului de zero emisii...

Studiu: Dieta preferată de români. Cât se va extinde obezitatea în rândul populației

Obezitatea este o problemă majoră de sănătate publică la nivel Mondial, potrivit statisticilor, peste 4 miliarde de oameni putând deveni supraponderali sau obezi în...

Te-ai săturat de var care ține prea puțin? Ia VAR de la Superliga României! DUREAZĂ FOARTE MULT!!!

Ilustrație: Marian Avramescu Te-ai săturat de varul care nu ține suficient, indiferent de meșterii care vin la tine și te întreabă: cine v-a lucrat...
Ultima oră
Pe aceeași temă