12.5 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăInternaționalVIDEO: Anglia va interzice unele articole din plastic de unică folosință

VIDEO: Anglia va interzice unele articole din plastic de unică folosință

Anglia va interzice o serie de articole din plastic de unică folosință, cum ar fi tacâmurile, farfuriile și bolurile, începând din octombrie 2023, în încercarea de a limita poluarea cu plastic în creștere, a anunțat departamentul de mediu al Marii Britanii.

Anglia va interzice o serie de articole din plastic de unică folosință într-un efort de a limita poluarea din ce în ce mai mare cu plastic.

Interdicția va spune adio tacâmurilor, farfuriilor și bolurilor din plastic și va intra în vigoare în toamna anului 2023, potrivit departamentului de mediu al Marii Britanii.

Guvernul spune că Anglia folosește în prezent aproximativ 2,7 miliarde de tacâmuri de unică folosință în fiecare an – majoritatea din plastic, precum și 721 de milioane de astfel de farfurii. Însă doar 10% ajung să fie reciclate.

Organizația Națiunilor Unite spune că deceniile de utilizare excesivă a materialelor plastice de unică folosință au provocat o ”catastrofă ecologică globală”.

Majoritatea materialelor plastice pot rămâne intacte timp de secole și pot afecta oceanele, râurile și pământul.

Un sondaj global din 2022 a arătat că trei din patru persoane doresc ca materialele plastice de unică folosință să fie interzise cât mai curând posibil.

O interdicție privind furnizarea de paie și agitatoare din plastic și de bețișoare de bumbac cu tulpini din plastic a intrat deja în vigoare în Anglia în 2020 – o măsură pe care multe grupuri de mediu și activiști au salutat-o.

Dar unii londonezi ar prefera totuși mai mult de atât.

“Aș prefera ca guvernul să facă schimbări mai mari când vine vorba de mediu, când vine vorba de ceea ce pot face companiile cu mediul înconjurător”, spune Vidar.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă