Potrivit conducerii IJJ Dâmboviţa, după ce s-a filmat videoclipul a fost declanşată o anchetă internă, iar jandarmii care au participat la filmări au fost sancţionaţi disciplinar.
”Nu ştim dacă este o anchetă sau nu, de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Bucureşti ni s-au cerut nişte documente pe care le-am transmis. Da, din câte am înţeles din declaraţiile colegilor noştri, la data respectivă nu au ştiut despre cine este vorba şi că este manelist. Când se fac filmări nu se foloseşte fundalul sonor, după aceea se montează imaginile cu sunet. S-a filmat în cursul anului trecut, în 2017. Am văzut şi eu când a fost declanşată procedura de verificări interne la noi”, a precizat Viorel Matei.
Acesta a negat vehement că jandarmii sau inspectoratul ar fi primit bani de la manelist.
”Nu, exclus. Nici lor, nici unităţii, aşa cum s-a vehiculat în presă. De altfel, nici nu se putea executa o prestare de servicii decât în anumite condiţii legale, care nu erau îndeplinite. Nu putem să primim sponsorizări decât pentru anumite activităţi şi aceasta nu a intrat în prevederile legale”, a precizat Viorel Matei.
Comandantul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi a explicat şi cum au ajuns mascaţii să apară în videoclipul manelistului Dani Mocanu.
”Jandarmii erau într-o activitate de pregătire, au fost întrebaţi dacă pot participa, mi-au cerut telefonic acordul şi le-am transmis verbal că o pot face cu respectarea anumitor condiţii. Aceste condiţii nu au fost respectate şi de aceea au fost aplicate şi măsuri disciplinare. Acum, dosarul cu verificările a ajuns la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Bucureşti. În total, în videoclip apar cinci mascaţi. Apare şi o maşină, de aceea ne-am sesizat atunci”, a mai spus Viorel Matei.
În luna septembrie 2017, manelistul Dani Mocanu era implicat într-un dosar de proxenetism, dosar în care DIICOT – Biroul Teritorial Dâmboviţa a făcut mai multe percheziţii domiciliare. La acele percheziţii au participat şi jandarmi dâmboviţeni.