4.2 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăInternaționalVIDEO: 16 morți în Pakistan! S-au călcat în picioare pentru mâncare

VIDEO: 16 morți în Pakistan! S-au călcat în picioare pentru mâncare

Cel puțin șaisprezece persoane au fost ucise în Pakistan, în urma unor busculade în locurile în care se distribuia făină gratuită, în cadrul unui program susținut de guvern pentru a ajuta familiile care se luptă cu costurile tot mai mari ale alimentelor de bază.

O mulțime de oameni s-au îngrămădit într-un depozit de distribuire a alimentelor din Peshawar, Pakistan, în timp ce în spatele lor se auzeau focuri de armă – unul dintre numeroasele incidente de acest fel din ultimele săptămâni, în contextul în care oficialii au declarat că țara a înregistrat cea mai mare inflație înregistrată vreodată.

Poliția a declarat că ofițerii au recurs la folosirea gazelor lacrimogene și la focuri de armă pentru a dispersa mulțimea, despre care ministrul țării a spus că a devenit “dificil de controlat pentru guvern”.

Cel puțin 16 persoane, dintre care cinci femei și trei copii, au fost ucise în busculadele de la centrele de distribuție a făinii din întreaga țară.

Locurile de distribuție au fost înființate pentru a ajuta la atenuarea impactului inflației în creștere, care a sărit la un nivel record de 35%.

Mohammad Shoaib, un muncitor pensionar care venise să primească făină gratuită în Lahore, spune că nu-și poate permite o pungă de făină, care a ajuns la 1.160 de rupii. El spune că pensia sa este de 8.500 de rupii și că nu are alte mijloace de venit.

Debandadele subliniază disperarea oamenilor în fața costurilor tot mai mari, agravate de scăderea monedei pakistaneze și de eliminarea subvențiilor convenite cu Fondul Monetar Internațional pentru a debloca ultima tranșă a pachetelor de sprijin financiar al acestuia.

Un raport lunar privind perspectivele economice publicat vineri de Ministerul de Finanțe a estimat că inflația va rămâne ridicată.

Urmărește România Liberă pe  witterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Ciucă nu a putut trece de la Galbena de Odobescu la un vin de calitate

Ilustrație: Marian Avramescu Obișnuit cu Galbena de Odobescu, care i-a fost băgată pe gât de către marele ospătar de la recepțiile organizate la Palatul...

Ucraina avertizează că Rusia va dezinforma masiv în perioada următoare

Declarația făcută de Comitetul de Informații subliniază faptul că Rusia va încerca, prin intermediul acestei campanii de dezinformare, să întrerupă mobilizarea ucraineană, să răspândească...

PSD și PNL fac casă bună la guvernare… pentru Iohannis

Ilustrație: Marian Avramescu S-a demonstrat că Partidul Social Democrat (PSD) și Partidul Național Liberal (PNL) fac casă bună la guvernare, pentru președintele Klaus Iohannis. Șeful...
Ultima oră
Pe aceeași temă