9.1 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăInternaționalVicepreședintele Ecuadorului spune că va merge în Israel pe fondul unei dispute...

Vicepreședintele Ecuadorului spune că va merge în Israel pe fondul unei dispute cu președintele

Vicepreședintele Ecuadorului, Veronica Abad, a declarat că va călători în Israel pentru a sprijini eforturile de pace în conflictul dintre Israel și Hamas, îndeplinind o sarcină care i-a fost încredințată de președintele Daniel Noboa și pe care a criticat-o anterior, notează Reuters.

Abad, o femeie de afaceri în vârstă de 47 de ani, a făcut comentarii controversate în timpul alegerilor prezidențiale cu privire la privatizarea educației și a serviciilor de sănătate, contrazicând propunerile lui Noboa. Ea a declarat că respectivele comentarii au fost interpretate greșit.

Într-un decret prezidențial, Noboa i-a atribuit singura funcție de a colabora cu eforturile de pace dintre Israel și Hamas, rol pe care Abad ar trebui să îl îndeplinească de la ambasada Ecuadorului din Tel Aviv.

Ea a răspuns cu un videoclip pe rețelele de socializare în weekend, marcând Ziua Internațională a Non-Violenței împotriva Femeilor și denunțând abuzurile de putere în care “te minimalizează și te trimit să mori în război”.

Ea se va conforma ordinului pentru a “garanta stabilitatea constituțională” și pentru a evita acuzațiile de abandonare a funcției sale, a declarat Abad, la Quito.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Savantul de la Cotroceni, garantul fuziunii reușite

Ilustrație: Marian Avramescu Savantul rătăcitor prin lume, președintele Klaus Iohannis, explică fenomenul comasării degenerate din călătorii exotice. Savanții din laboratoarele cu circuit închis ale Palatului...

Anunț important oficial legat de cardurile de energie

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a confirmat că, în sezonul rece rămas din primăvara lui 2024, românii vor continua să primească sprijin pentru...

Vize gratis pentru America. Nu pentru toată lumea, însă

Guvernul intenționează să plătească pentru câteva zeci de mii de bugetari vizele de turism și de afaceri pentru America. Măsura se încadrează în...
Ultima oră
Pe aceeași temă