26.4 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSportFotbalVești bune pentru selecționeri. UEFA vrea mai mulți jucători la EURO 2024

Vești bune pentru selecționeri. UEFA vrea mai mulți jucători la EURO 2024

Oficialii UEFA au anunțat că forul fotbalistic european ia în calcul mărirea lotului de jucători pentru EURO 2024, de la 23, cât este în prezent, la 26.

Cu două luni înaintea startului EURO 2024, UEFA ar putea modifica regula privind numărul maxim de jucători permis în loturile echipelor care vor lua startul la competiția din Germania.

În cadrul unui atelier de lucru desfășurat în această săptămână la Dusseldorf, UEFA a discutat cu antrenorii și personalul tehnic al tuturor celor 24 de echipe calificate la EURO 2024 despre posibilitatea suplimentării numărului de jucători din lot.

În prezent, echipele calificate la EURO 2024 sunt limitate la 23 de jucători, o revenire la reglementările utilizate înainte de EURO 2020, când a fost permisă o creștere la 26 de jucători din cauza pandemiei COVID-19.

Chiar dacă părerile au fost împărțite, sunt șanse mari ca UEFA să permită selecționerilor să aibă la dispoziție 26 de fotbaliști în lot, o decizie în acest sens urmând să fie luată în cel mai scurt timp.

Cel mai tehnologizat turneu

EURO 2024 va fi cel mai tehnologizat turneu final din câte au existat. În Germania vom avea tehnologia mingii conectate la sistemul VAR, ofsaid semi-automat (SAOT) și tehnologie pentru linia porții.

Mingea oficială va conține senzori de mișcare care trimit date precise în timp real, ajutând arbitrii de pe teren și din camera VAR să identifice fiecare atingere individuală a mingii. Astfel, timpul de analiză pentru soluționarea cazurilor de ofsaid, henț sau penalty va fi cu mult redus.

Roberto Rosetti, directorul general al UEFA pentru arbitraj, a explicat abordarea VAR prin sintagma: „Interferență minimă pentru beneficii maxime”.

Cu alte cuvinte, VAR va interveni doar atunci când există dovezi ale unei greșeli clare și evidente. „Vrem arbitri cu personalități puternice care să ia decizii pe teren. Vrem să folosim VAR-ul doar atunci când există dovezi ale unei greșeli”, a declarat Rosetti.

În cele 51 de meciuri ale precedentului turneu final, EURO 2020, au existat în total doar 18 corecții din camera VAR.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Stefano Pioli, OUT de la AC Milan! Cine e favorit să îi ia locul

Clubul italian de fotbal AC Milan a confirmat vineri despărţirea oficială de antrenorul Stefano Pioli, cu care a triumfat în Serie A în sezonul...

FOTO. Incendiu la o pensiune din Alba

Zeci de pompieri militari din Aiud şi Alba Iulia intervin în municipiul Aiud pentru stingerea unui incendiu izbucnit iniţial, în cursul nopţii, la un...

PSD și-a stabilit ținta cu fondurile europene: contracte de peste 20 de miliarde de euro, până la finalul acestui an. 

Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene anunță pe pagina sa de Facebook că deja au fost încheiate în țara noastră contracte de peste 6 miliarde de euro pentru proiectele...
Ultima oră
Pe aceeași temă