18.2 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăLifestyleVeliko Târnovo, varianta perfectă pentru a scăpa de aglomerația de pe Valea...

Veliko Târnovo, varianta perfectă pentru a scăpa de aglomerația de pe Valea Prahovei

Dacă locuiești în București și vrei să scapi un weekend din jungla urbană, dar în același timp nu îți dorești să petreci 7-8 ore în mașină, avem o soluție: Veliko Târnovo, orașul din Bulgaria situat la aproximativ 3 ore de București.

Veliko Târnovo este un oraș din Bulgaria situat la aproximativ 3 ore de București. Din Veliko până la Sofia mai sunt de mers cam încă 3 ore. Așadar, acesta poate fi considerat o variantă pentru Brașov sau orașele de pe Valea Prahovei.

Mulți îl aseamănă cu Coasta Amalfi din Italia, dar este prea mult. Este un oraș cu o adevărată istorie și cu peisaje care merită văzute, dar nici nu se compară cu celebra Coastă Amalfi.

Chiar dacă este situat în Bulgaria, peste tot se vorbește și limba română, deoarece anual ajung acolo mai mult de 100.000 de turiști de la noi din țară. Prețurile sunt decente, mâncarea de la restaurante este gustoasă, chelnerii sunt amabili și capabili să vorbească mai multe limbi, iar cazarea este destul de ieftină și decentă.

Și, în plus, străzile orașului, cu arhitectura unică, sunt curate, parcă făcute special pentru o plimbare. Iar cum istoria Veliko Târnovo este fascinantă, o plimbare prin centrul vechi al orașului vă va aduce multe surprize plăcute.

De altfel, dacă stai mai multe zile, drumul până în capitala Sofia nu este unul greu, cu autostrăzi care duc către capitală. Aveți grijă, însă, unde lăsați mașina! Dacă parchezi în locuri nepermise, cu siguranță autoritățile o vor ridica.

Ce poți vizita în Veliko Târnovo?

  1. Cetatea Tsarevets: Această cetate medievală este una dintre cele mai renumite atracții din Veliko Târnovo. Poți explora ruinele vechii cetăți, inclusiv Turnul Balgrad și Biserica Sfântul Dimitrie.
  2. Cartierul vechi Samovodska Charshia: Acest cartier vechi este un labirint de străzi pitorești și magazine tradiționale. Aici poți găsi o varietate de suveniruri, obiecte de artizanat și produse locale.
  3. Biserica Sfânta Maria: Această biserică ortodoxă, cunoscută și sub numele de Biserica Râșnov, este una dintre cele mai frumoase biserici din Veliko Târnovo, cu o arhitectură impresionantă și picturi murale remarcabile.
  4. Muzeul Istoric: Acest muzeu oferă o incursiune captivantă în istoria orașului și a regiunii, prezentând artefacte arheologice, costume tradiționale, hărți vechi și alte exponate relevante.
  5. Podul Asenevtsi: Acest pod de piatră vechi de secole oferă o priveliște impresionantă asupra orașului și a râului Yantra. Este un loc minunat pentru a face o plimbare relaxantă și pentru a admira peisajul înconjurător.
  6. Biserica Sfântul Petru și Pavel: Această biserică ortodoxă datând din secolul al XVI-lea impresionează cu arhitectura sa elegantă și cu picturile murale bine conservate.
  7. Grădinile regale: Aceste grădini frumoase oferă o oază de verdeață și liniște în inima orașului. Poți face o plimbare relaxantă sau pur și simplu să te relaxezi și să te bucuri de peisaj.
YouTube video

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Iranul și aliații lui au pornit un atac fără precedent asupra Israelului. SUA, Marea Britanie și Iordania sprijină Israelul

Televiziunea de stat iraniană a anunţat că Corpul Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Republicii Islamice Iran, a lansat un "vast" atac cu "drone şi...

Sunt doi morți și mai mulți răniți după un incendiu la un bloc din București

Două persoane a murit, iar altele, între care un copil, primesc îngrijiri în urma unui incendiu care a cuprins două etaje dintr-un bloc din...
Ultima oră
Pe aceeași temă