16.5 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiVămile din vestul ţării s-au aglomerat. La Nădlac se așteaptă chiar și...

Vămile din vestul ţării s-au aglomerat. La Nădlac se așteaptă chiar și o oră

La Nădlac II, marţi după-amiază, se aştepta o oră pentru controlul documentelor pe sensul de ieşire, iar ultimele 24 de ore peste 50.000 de persoane au tranzitat doar acest punct, aproape triplu faţă de o zi obişnuită.

Potrivit Poliţiei de Frontieră Arad, valorile de trafic au crescut semnificativ în toate punctele de control de la graniţa cu Ungaria, în ultimele zile. PTF Nădlac II este cel mai tranzitat punct, iar aici se aştepta, marţi după-amiază, mai mult de o oră pentru controlul documentelor pe sensul de ieşire, unde se lucra pe şase benzi, faţă de patru în mod obişnuit.

Aglomeraţia a început în weekend, când prin Nădlac Ii au trecut peste 130.000 de persoane, mai mult decât dublu faţă de un weekend obişnuit. Dintre acestea, aproape 90.000 au fost pe sensul de intrare în România.

În ultimele 24 de ore, peste 50.000 de persoane au tranzitat Nădlac II, aproape triplu faţă de o zi obişnuită, conform autorităţilor.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad au declarat pentru News.ro că în toate punctele de control se lucrează la capacitatea maximă a infrastructurii, cu personal suplimentat.

Autorităţile spun că pe sensul de intrare în ţară se constată că mulţi români care lucrează în străinătate vin acasă în vacanţă. Mii de autoturisme au numere de Germania, Italia, Austria, Spania sau Franţa, fiind conduse de români.

Creşterea traficului a fost semnificativă şi la Borş (Bihor), pe unde au trecut peste 40.000 de persoane în 24 de ore.
Marţi, se mai aştepta o oră pentru control şi la Petea (Satu Mare), pe sensul de intrare.

Poliţia de Frontieră le recomandă celor care vor să tranziteze frontiera să verifice aplicaţia online de pe site-ul oficial, care arată în timp real timpii de aşteptare pentru controlul documentelor. Astfel, şoferii pot alege punctele de trecere care nu sunt aglomerate.

Timpi mari de aşteptare se înregistrau, marţi, şi pe arterele de ieşire pentru camioane. La Nădlac II, TIR-urile erau verificate pe patru benzi, dar se aştepta 150 de minute. La Borş şi Petea, şoferii de camioane ajungeau la control după 90 de minute, deşi se lucra pe trei benzi, respectiv două benzi de ieşire.
 

Cele mai citite

Ucraina s-a retras brusc din acordul cu Rusia, mediat de Turcia, privind cerealele

Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în iulie anul trecut exportul cerealelor ucrainene...

Lucian Bode a văzut șacalii. Cine-i prinde?

Învățat despre utilitatea glonțului magic, Lucian Bode a lansat cel mai consistent mesaj de campanie electorală: “În vremuri grele, apar șacalii, care așteaptă un...

Horia Constantinescu a demisionat din fruntea ANPC și va candida din partea PSD la Primăria Constanța

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC. Constantinescu a anunțat, luni, că a semnat cererea de demisie din funcţia de preşedinte al Autorităţii...
Ultima oră
Pe aceeași temă