14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiUzbekistan: 23 de persoane au fost condamnate după moartea a 68 de...

Uzbekistan: 23 de persoane au fost condamnate după moartea a 68 de copii ce au fost tratați cu sirop de tuse

Siropurile pentru tuse contaminate au fost produse de compania indiana Marion Biotech. Procesul a durat șase luni, relatează Reuters, preluat de orange.ro.

Inculpații au fost găsiți vinovați de evaziune fiscală, vânzare de medicamente neconforme sau contrafăcute, abuz de putere, neglijență, fals si luare de mită.

Singh Raghvendra Pratar, director executiv al Quramax Medical, o companie care a vândut în Uzbekistan medicamente produse de compania indiana Marion Biotech, a primit cea mai lungă pedeapsa, 20 de ani de închisoare.

Foști înalți funcționari care se ocupau de acordarea de licențe pentru medicamentele importate au fost, de asemenea, condamnați la pedepse lungi.

Instanța a decis că despăgubiri în valoare de 80.000 de dolari să fie plătite fiecăreia dintre familiile celor 68 de copii care au murit în urmă consumului de sirop.

Un sirop de tuse a provocat mai multe decese

Organizația Mondială a Sănătății a solicitat “acțiuni imediate și concertate” pentru a proteja copiii de medicamentele contaminate, după ce anul trecut a avut loc o serie de decese de copii legate de siropurile pentru tuse, transmite Reuters.

În 2022, peste 300 de copii – în principal cu vârste sub 5 ani – din Gambia, Indonezia și Uzbekistan au murit din cauza unor leziuni renale acute, din cauza unor medicamente contaminate, a precizat luni OMS într-o declarație.

Medicamentele, siropuri pentru tuse fără prescripție medicală, aveau niveluri ridicate de dietilenglicol și etilenglicol.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...
Ultima oră
Pe aceeași temă