16 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăPoliticăUrmează să se reabiliteze 41 de km de linie de tramvai, spune...

Urmează să se reabiliteze 41 de km de linie de tramvai, spune Nicușor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a făcut miercuri o declarație importantă privind progresul lucrărilor de infrastructură în București. A informat că au fost atribuite contractele pentru dirigenția de șantier și supervizarea lucrărilor pentru reabilitarea liniilor de tramvai pe o lungime de aproximativ 41 de kilometri.

“Am atribuit contractele pentru dirigenția de șantier și supervizarea lucrărilor pentru reabilitarea liniilor de tramvai pe o lungime de aproximativ 41 km.

Din aceste linii, ne apropiem de final cu proiectarea și urmează să demarăm execuția lucrărilor pentru 17,3 km, iar pentru restul urmează să atribuim contractele de execuție în cel mai scurt timp.

În total, vom reabilita aproximativ 50 de km de infrastructură de tramvai, din care 4,25 km aferenți liniei de tramvai 5 sunt deja în lucru.

Prin aceste investiții, nu vor mai exista linii nemodernizate în București”, a transmis Nicușor Dan, pe pagina sa de Facebook.

De altfel, acesta mai susține că în decurs de doi ani se vor reabilita toate liniile de tramvai.

“Un tronson a început, cel din Barbu Văcărescu. Pentru celelalte suntem în faza de proiectare, deci contractele sunt semnate şi lucrările efective vor începe într-o lună, două. Pentru celelalte două tronsoane pe care nu le-am atribuit, sunt deja depuse ofertele, deci probabil că vom semna în două luni de acum şi, după cele şase luni de proiectare, cam spre sfârşitul anului vom începe. Deci, toate liniile de tramvai din Bucureşti, într-un an şi jumătate – majoritatea, în doi ani – toate, vor fi reabilitate şi vor permite o circulaţie corectă pe ele”, a spus Nicuşor Dan, potrivit Agerpres.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă