10.5 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăSocialJustițieUnul dintre patronii stației de la Crevedia dă vina pe autoritățile române:...

Unul dintre patronii stației de la Crevedia dă vina pe autoritățile române: “Oamenii nu erau evacuați!”

Ionuț Doldurea, unul dintre administratorii stației GPL de la Crevedia, a făcut acuzații grave la Înalta Curte de Casație și Justiție. El a fost audiat și a susținut că vina pentru situația dificilă în care se află stația GPL este a autorităților.

Conform avocatului Adrian Cuculis, Ionuț Doldurea a negat acuzațiile care i se aduc, însă a recunoscut că începând din 2015 au fost folosite pompe neomologate. Aceste fapte au fost constatate și de către pompieri în anul 2020.

„Final de audieri pentru azi la ICCJ în cazul Crevedia. Doldurea, administratorul societății, face acuzații grave și dă vina pentru morții din Crevedia, pe șoferii de cisterne și pe autorități. Doldurea: “când am ajuns la Crevedia era un haos, oamenii NU erau evacuați”, se aflau în proximitatea locului unde explodase.” Greu de auzit la audieri cum vina este plasată către șoferii de pe cisterne, iar administratorii firmei consideră dezastrul din Crevedia ca “accident de muncă”. Pe lângă contradicțiile aferente, atitudinea a fost de totală negare a vreunei culpe și de aruncare a vinei pe șoferi și firma care se ocupa de protecția muncii. Printre altele, a recunoscut faptul că din 2015 au fost folosite pompe neomologate, fapte constatate și de pompieri în 2020”, a declarat avocatul Adrian Cuculis, potrivit știrileprotv.ro.

Reamintim că explozia de la Crevedia a fost o altă tragedie națională petrecută în această vară, după haosul de la 2 mai, când un drogat care se afla la volanul unui autovehicul a omorât câțiva tineri.

La Crevedia s-au înregistrat zeci de victime, printre care și mulți pompieri. Prima explozie de la Crevedia, urmată de un incendiu, s-a înregistrat la un depozit de GPL. Următoarele explozii s-ar fi produs la autocisterne de transport GPL care erau staționate în imediata apropiere a depozitului.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Ratingul României, confirmat la BBB minus

Agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings a confirmat ratingul pentru datoriile pe termen lung în valută a României la "BBB minus" cu perspectivă stabilă."Ratingul...

Gheboasă, audiat la DIICOT Dâmbovița într-un dosar de droguri

Gheboasă, în acte Gabriel Gavriș, prins cu droguri, a fost adus la audieri, vineri seara, la DIICOT Dâmbovița. Surse judiciare au precizat că...

„DNA-ul BOR” a primit botezul Patriarhului Daniel

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a adoptat săptămâna aceasta o serie de hotărâri, printre care și controversatul proiect botezat „DNA-ul BOR”. Sub președinția...
Ultima oră
Pe aceeași temă