22.8 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăLifestyleUna dintre cele mai populare destinații din Italia va avea propriul aeroport,...

Una dintre cele mai populare destinații din Italia va avea propriul aeroport, începând din această vară

Aeroportul Salerno Costa d’Amalfi (n.r. Coasta Amalfi) va fi renovat și va fi deschis ca aeroport comercial, cu zboruri începând din iulie 2024, notează Euronews.

Cinci milioane de turiști anual numai pe Coasta Amalfi

Satele pictate în culori pastelate și stâncile terasate cu plantații de lămâi de pe Coasta Amalfi din Italia atrag aproximativ cinci milioane de turiști pe an.

Dar, în timp ce coasta este una de vis, este o adevărată aventură să ajungi acolo. Cel mai simplu mod de a ajunge în orașe precum Amalfi și Positano este să aterizezi pe aeroportul din Napoli și apoi să iei trenuri și autobuze care te costă destul de mult timp pentru a ajunge la destinația finală.

Dar, de anul acesta, un aeroport mai apropiat va începe să efectueze zboruri internaționale.

YouTube video

Aeroportul Salerno Costa d’Amalfi este situat la 45 de kilometri sud-est de orașul Amalfi. De asemenea, se află la 21 de kilometri de Salerno, care este folosit în prezent ca un alt punct de intrare pe coastă, unde vizitatorii sosesc cu trenul, iar apoi iau autobuze locale.

Aerodromul a fost construit în 1926 și a servit de-a lungul anilor ca aeroport militar, școală de zbor, centru de pompieri și aeroport privat. În 2007, au fost făcute modificări pentru a deschide aeroportul pentru zboruri comerciale, dar în 2016 s-a închis complet.

Acum, pista a fost extinsă, iar în prezent se lucrează la un nou terminal de pasageri, care va fi finalizat până în 2027.

Ce poți face pe Coasta Amalfi?

1. Positano

Positano este unul dintre cele mai pitorești orașe de pe coasta Amalfi, renumit pentru casele colorate în stil mediteranean care coboară treptat până la malul mării. În acest loc, vei găsi străzi înguste și sinuoase, pline de magazine de lux, restaurante și terase cu vedere la mare. De asemenea, nu rata vizitarea Bisericii Santa Maria Assunta, cu celebrata sa cupolă bizantină și faimoasa pictură a Madonnei Neagră.

2. Amalfi

Orașul care dă numele întregii regiuni, Amalfi, este o destinație turistică emblematică, plină de istorie și cultură. Explorează catedrala din secolul al IX-lea, cu faimoasele sale mosaice. De asemenea, nu rata Muzeul Cartei și hârtiei, unde poți învăța despre istoria producției de hârtie în regiune și puteți vedea exemplare rare de hârtie amalfiteană.

3. Ravello

Ravello este un oraș situat la o altitudine mare, așezat pe dealuri, oferind unele dintre cele mai spectaculoase priveliști din întreaga coastă Amalfi. Vizitează Villa Rufolo, o vilă medievală cu grădini impresionante și panorame de neuitat asupra mării. De asemenea, poți explora Villa Cimbrone, cunoscută pentru grădinile sale luxuriante și pentru belvederele sale extraordinare.

4. Insula Capri

Capri este o insulă fermecătoare situată în apropierea coasta Amalfi, accesibilă printr-o scurtă călătorie cu feribotul. Aici poți vizita celebra Grută Albastră, o peșteră inundată cu apă de un albastru strălucitor, precum și celebrele grădini ale lui Augustus și faimoasa Piazzetta, inima orașului Capri.

5. Praiano

Praiano este un oraș mai puțin aglomerat și mai puțin cunoscut decât vecinii săi, dar oferă o atmosferă autentică și relaxantă. Vizitați Biserica San Luca Evangelista, cu o fațadă spectaculoasă și un interior bogat decorat, și apoi plimbă-te pe Via dell’Amore, o stradă panoramică ce oferă priveliști uimitoare asupra coasta Amalfi.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...

Rotiri gratuite la cazino. Chiar sunt gratuite? Cum le activezi și ce câștiguri poți obține

Rotirile gratuite fac parte din campaniile promoționale pe care operatorii de cazino online din țara noastră le desfășoară constant. Ele oferă utilizatorilor posibilitatea să...

Primirea României în Schengen este prezentată de Comisia Europeană drept “recomandare” pentru anul 2025

Comisia Europeană recomandă Consiliului UE, cu privire la situația Spațiului Schengen, "să ia o decizie finală și să stabilească o dată adecvată pentru ridicarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă