8.3 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăȘtirile zileiUn videoclip arată marea în clocot deasupra conductelor sparte ale Nord Stream

Un videoclip arată marea în clocot deasupra conductelor sparte ale Nord Stream

Forțele armate ale Danemarcei și Garda de Coastă suedeză au lansat marți (27 septembrie) un videoclip care arată marea în clocot și bule care țâșnesc la suprafața Mării Baltice deasupra conductelor Nord Stream 1 și 2 și au spus că este cea mai mare scurgere de gaz ce a provocat perturbări pe o suprafață ce are aproximativ un kilometru în diametru.

Europa se grăbește să investigheze un posibil sabotaj din spatele scurgerilor bruște și inexplicabile din cele două gazoducte rusești, infrastructura fiind aflată în centrul unei crize energetice de când Rusia a invadat Ucraina.

Marea este în clocot deasupra conductelor Nord Stream, factor de reaprindere a războiului energetic între Europa și Rusia

Autoritatea Maritimă a Suediei a emis un avertisment cu privire la două scurgeri din conducta Nord Stream 1, a doua zi după ce a fost descoperită o scurgere din conducta Nord Stream 2, aflată în apropiere, care a determinat Danemarca să restricționeze transportul și să impună o mică zonă interzisă pentru zbor.

Ambele conducte au fost puncte „de aprindere” a unui război energetic din ce în ce mai intens între capitalele europene și Moscova, care a lovit marile economii occidentale, a dus la creșterea prețurilor la gaze și a declanșat o vânătoare de surse alternative de energie.

Temerile de sabotaj cresc, după ce au fost identificate scurgeri de gaz pe conductele Nord Stream: „Este o gaură foarte mare”

Temerile de sabotaj sunt în creștere după ce, în cursul nopții, au fost identificate scurgeri misterioase de gaze pe gazoductele Nord Stream, exploatate de Rusia.

Autoritățile daneze și suedeze au emis avertismente de navigație după ce au fost detectate două scurgeri pe conducta Nord Stream 1, pe care Kremlinul a închis-o la începutul acestei luni pentru o perioadă nedeterminată de timp, ca represalii la sancțiunile occidentale, scrie Euronews.

„Nu este vorba de o fisură mică. Este o gaură foarte mare”, a declarat Agenția daneză pentru energie.

Avertismentele au venit la scurt timp după ce a fost detectată o altă scurgere de gaz pe o a doua conductă, Nord Stream 2, un proiect extrem de controversat care a fost înghețat de guvernul german cu câteva zile înainte de invazia Rusiei în Ucraina și care nu a devenit niciodată operațional.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
00:00:31

VIDEO. SpaceX lansează al optulea echipaj de lungă durată pe orbită

O rachetă SpaceX a decolat în siguranță din Florida duminică seara, transportând un echipaj format din trei astronauți americani și un cosmonaut rus, care...

Comeback senzațional în Croația. Naționala feminină merge la EURO

Naţionala de handbal feminin a României s-a calificat la Campionatul European - EHF EURO 2024, după ce a câștigat Grupa 1 a preliminariilor. Tricolorele...

Rata şomajului a crescut la 5,7%, în ianuarie. Cele mai afectate sunt femeile

Rata şomajului în luna ianuarie 2024 a fost, în formă ajustată sezonier, de 5,7%, în creştere cu 0,1 puncte procentuale faţă de cea înregistrată...
Ultima oră
Pe aceeași temă