19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiUn videoclip al șefului Grupului Wagner arată sicrie cu soldați ucraineni morți

Un videoclip al șefului Grupului Wagner arată sicrie cu soldați ucraineni morți

Evgheni Prigojin, fondatorul forței de mercenari a Grupului Wagner din Rusia, a publicat sâmbătă (4 martie) un videoclip care arată ceea ce el a spus că sunt sicrie în care se aflau mai mulți soldați ucraineni morți repatriați pe teritoriul deținut de Kiev.


În videoclip, Prigojin, îmbrăcat în echipament militar complet, a spus: „Trimitem un alt transport de luptători ai armatei ucrainene acasă. Au luptat curajos și au pierit. De aceea, cel mai recent camion îi va duce înapoi în patria lor”.

Șeful Wagner arată mai mulți soldați ucraineni morți ce vor ajunge pe teritoriul deținut de Kiev, cel mai probabil în apropiere de Bahmut


Înregistrările arată bărbați în uniformă care închid sicrie de lemn și le încarcă într-un camion.
Prigojin, al cărui Grup Wagner a condus atacul Rusiei de luni de zile asupra orașului din estul țării, Bahmut, a lăudat în repetate rânduri armata ucraineană ca fiind un adversar demn și capabil.


În ajunul Anului Nou, un jurnal apropiat de Prigojin a publicat imagini cu șeful Wagner vizitând prizonierii de război ucraineni cu un cadou tradițional ce avea mandarine și promițând că îi va returna în Ucraina printr-un schimb de prizonieri cât mai curând posibil.

Forțele armate ucrainene estimează că sunt 19900 de soldați ruși morți în Ucraina

Statul Major al armatei ucrainene a ridicat joi la 19900 numărul pentru acei soldați ruși morți, răniţi sau luaţi prizonieri de când a început invazia rusă pe 24 februarie, relatează agenţia EFE.

Este o evaluare aproximativă, scrie Statul Major ucrainean pe Facebook, menţionând că nu dispune de date solide despre regiunile din estul Ucrainei aflate sub controlul trupelor ruse.

Armata ucraineană mai susţine în acelaşi mesaj că a distrus până joi 753 de tancuri, 1.968 de vehicule blindate, 64 de avioane şi 160 de elicoptere ruseşti. Datele nu pot fi confirmate din surse independente.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

SUA va ajuta prudent Ucraina și Israelul

Noile proiecte de ajutor american pentru Ucraina şi Israel, anunţate luni de şeful republican al Camerei Reprezentanţilor, vor fi utile celor două ţări, a...

Iohannis la Consiliul European, azi și mâine. Situația din Orientul Mijlociu, pe agendă

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, astăzi şi mâine, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles.Şeful statului va participa, de...

Ciolacu s-a întâlnit cu românii din Qatar: “Sunt ferm convins că în Qatar câștigați mult mai bine”

Premierul Marcel Ciolacu, aflat în fruntea unei delegații guvernamentale în Qatar, s-a întâlnit cu reprezentanți ai comunității de români care trăiește în această țară...
Ultima oră
Pe aceeași temă