12.8 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăȘtirile zileiUn vicepreşedinte al PSD Iaşi îi îndeamnă pe delegaţii la Congres să-l...

Un vicepreşedinte al PSD Iaşi îi îndeamnă pe delegaţii la Congres să-l voteze pe Fifor

Vicepreşedintele filialei judeţene PSD Iaşi Cristian Stanciu susţine că este adeptul unui “nou model” pentru partid şi că acest lucru se poate face “cu oameni credibili şi realişti, conectaţi la agenda publică şi atenţi la semnalele provenite din societatea românească”.

“În calitate de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene Iaşi a PSD le recomand colegilor mei care vor fi delegaţi la Congres susţinerea candidaturii domnului Mihai Fifor, actual preşedinte al Consiliului Naţional şi fost ministru al Apărării Naţionale, pentru postul de secretar general al PSD. Această poziţie importantă în cadrul partidului nu mai trebuie compromisă niciodată pentru că, altfel, vom suferi alte eşecuri dureroase. În acelaşi context al alegerilor interne, cred că preşedintele partidului aflat la guvernare trebuie să fie şi prim-ministru al Guvernului României”, susţine, într-un comunicat de presă, vicepreşedintele PSD Iaşi Cristian Stanciu.

Pe de altă parte, Stanciu afirmă că viitorul vicepreşedinte PSD la nivelul Regiunii Nord-Est trebuie să fie dat de organizaţia de Iaşi a partidului.

Conducerea filialei judeţene a PSD Iaşi n-a anunţat deocamdată în mod oficial pe cine va susţine la Congresul de sâmbătă, surse din partid afirmând că majoritatea delegaţilor ieşeni o vor vota pe Viorica Dăncilă la funcţia de preşedinte al partidului.

În privinţa postului de secretar general, opiniile în filială sunt împărţite.

Pentru funcţia de preşedinte al PSD şi-au depus candidatura Viorica Dăncilă, Şerban Nicolae, Liviu Pleşoianu, Ecaterina Andronescu.
 
Pentru funcţia de secretar general şi-au depus candidatura Codrin Ştefănescu, care a deţinut funcţia până la condamnarea lui Liviu Dragnea, Gabriel Petrea, Mihai Fifor, Felix Stroe, Robert Cazanciuc, Cătălin Stochiţă şi Rodica Nassar.
 
Vicepremierul Daniel Suciu, ministru al dezvoltării regionale şi administraţiei publice, şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD, el avându-i drept contracandidaţi pe Daniel Florea şi Sorin Bota.

Cele mai citite

Ajutoarele de stat plătite companiilor din România în 2023 reprezintă 2% din PIB

Companiile economice din România au beneficiat de ajutoare de stat plătite în cursul anului 2023 în valoare totală de circa 29,5 miliarde lei, aproximativ...

Marcel Boloș, împins de Bolojan către Bruxelles

Lupta pentru fotoliile de europarlamentar au atins cote greu de imaginat atât la PSD, dar mai ales la PNL, și chiar dacă liberalii...

Unde se află primul aeroport din UE care va avea podgorie pe acoperiş

Aeroportul Firenze-Peretola din Italia este pe cale să devină primul aeroport din Europa cu o podgorie pe acoperiș. Acest proiect inovator face parte din...
Ultima oră
Pe aceeași temă