12.2 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăInternaționalUn turist american a fost sancționat cu 500 de dolari după ce...

Un turist american a fost sancționat cu 500 de dolari după ce a intrat cu mașina Ferrari în celebra Piazza della Signoria din Florența

Un turist american a fost amendat cu 500 de dolari pentru că a intrat cu mașina Ferrari în celebra Piazza della Signoria din Florența, potrivit CNN.
Americanul a condus un Ferrari Spider în zona pietonală din centrul istoric al orașului Florența. Mașina înmatriculată în Elveția a traversat piața care este în mod normal plină de turiști. În apropiere se află Galeria Uffizi, care găzduiește unele dintre cele mai faimoase opere de artă din Italia, relatează stiripesurse.ro.

Un turist american a fost sancționat cu aproximativ 500 dolari pentru că nu avea nici actele necesare pentru a conduce în Irlanda

Șoferul a fost amendat de poliție cu 470 de euro, după ce verificările au arătat că nu avea actele necesare pentru a conduce în Italia.

„Verificările au arătat că șoferul în vârstă de 43 de ani avea un permis de conducere american care nu era conform cu convențiile internaționale și nu avea permis de conducere internațional sau traducere oficială. A fost întocmit un proces-verbal pentru că a parcat în zona pietonală, pentru că a condus pe sens invers și pentru că avea permis străin neconform, amenda a fost în total de 470 de euro, pe care a plătit-o direct agenților”, se arată într-un comunicat al municipalității din Florența.

Statele Unite includ România pe lista țărilor cu risc înalt Covid

Statele Unite au inclus România pe lista țărilor cu risc înalt Covid, avertismentul fiind adresat turiștilor care ar dori să călătorească în România.

România apare pe o listă de destinații întocmită de US Centers for Disease Control and Prevention (CDC). De la data de 1 august 2022, pe lista țărilor considerate de „nivel 3” a fost inclusă și România. De la aceeași dată, la nivelul 3 este trecută și Republica Moldova. Sunt menținute la același nivel țări precum Bulgaria, Grecia, Turcia, Spania, Portugalia, Italia, Franța și Germania.

Circa 125 de destinații turistice figurează, de la data de 1 august, pe lista întocmită de americani. CDC monitorizează în total circa 235 de țări de pe toate continentele. Nivelul 3 indică în acest moment cel mai înalt risc de infectare cu Covid, pentru călătorii care intră în țările respective. Nivelul 3 se atribuie teritoriilor care au avut în ultimele 28 de zile peste o sută de cazuri la o sută de mii de locuitori. SUA recomandă turiștilor care vor pleca în țările de nivel 3 să-și facă atât doza inițială de vaccin anti – Covid cât și toate dozele ulterioare disponibile.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Zeljko Kopic, înaintea meciului cu CFR Cluj: „Dacă vrem să câştigăm, trebuie să jucăm mai bine ca în ultimele meciuri”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, spune că pentru a câştiga partida din deplasare cu CFR Cluj, care va avea loc în această seară, formaţia...

Mesajul lui Klaus Iohannis, la doi ani de la izbucnirea războiului din Ucraina

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj în cadrul evenimentului de marcare a doi ani de răspuns al României la situația refugiaților din...

Se încing luptele pentru „șefia” Universității din Galați. Rector interimar, o fostă consilieră PSD

Bătălia pentru mandatul de rector al Universității de stat „Dunărea de Jos” din Galați a luat amploare și e pe punctul de a...
Ultima oră
Pe aceeași temă