Oamenii de știință care cercetează asteroidul ce a anihilat dinozaurii după ce s-a izbit de Pământ în urmă cu 66 de milioane de ani au publicat un nou studiu care sugerează că acesta s-a format „dincolo de orbita lui Jupiter”, scrie Fox News.
Asteroidul care a contribuit la dispariția dinozaurilor a venit de dincolo de Jupiter
Conform concluziilor publicate în revista Science, cercetătorii au ajuns la această concluzie după ce au examinat rămășițele geologice ale impactului în Chicxulub, Mexic, din zilele noastre.
Echipa, condusă de Mario Fischer-Gödde de la Universitatea din Köln din Germania, „a măsurat izotopii de ruteniu din urma impactului și i-a comparat cu mai multe clase de meteoriți, care reprezintă compoziții potențiale ale impactorilor”, conform unui rezumat al studiului.
Ei au descoperit că Chicxulub era un asteroid care s-a format în sistemul solar exterior, se mai arată în studiu.
Dinozaurii sunt animale preistorice care au dominat Pământul în era Mesozoică, în intervalul de timp cuprins între aproximativ 230 și 65 de milioane de ani în urmă.
Acești reptile uriașe, cu o diversitate remarcabilă, au evoluat în diferite forme și dimensiuni, de la cele mai mari, cum ar fi Tyrannosaurus rex și Brachiosaurus, până la specii de dimensiuni mai mici, cum ar fi Compsognathus.
Dinozaurii erau împărțiți în două mari grupuri: Saurischia, care includea dinozaurii cu osatura pelviană similară cu a șopârlelor, și Ornithischia, care avea o osatură pelviană asemănătoare cu a păsărilor.
Urmărește România Liberă pe X, Facebook și Google News!