27.4 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaUn sat din estul Ucrainei, ocupat de ruși, nu mai are nici...

Un sat din estul Ucrainei, ocupat de ruși, nu mai are nici un locuitor

Un sat din estul Ucrainei, ocupat de ruși, nu mai are nici un locuitor după ce nu a mai fost observată nici o mișcare acolo.

Satul Stelmakhivka se află în estul Ucrainei. Guvernatorul din Luhansk, Serhiy Haidai, a anunţat că „nimeni nu a răspuns şi nu a fost observată nicio mişcare” în satul care a fost ocupat de ruşi.

Oficialul ucrainean a mai anunţat pe Telegram că locuitorii au fost convinşi să plece din cauza atacurilor aeriene repetate ale ruşilor, potrivit epicnews.ro.

Acest sat din estul ucrainei nu mai are nici un locuitor și se anunță și o iarnă grea acolo, ultimii șapte locuitori fiind evacuați

„Iarna va fi extrem de dificilă şi periculoasă acolo. În Stelmakhivka, problema este închisă, satul este gol”, a adăugat el, potrivit Sky News.

Ultimii şapte locuitori ai satului au fost evacuaţi recent.

Rusia pierde controlul asupra unor orașe cheie din nord-estul Ucrainei

Moscova și-a abandonat sâmbătă principalul bastion din nord-estul Ucrainei, după ce forțele ucrainene au avansat rapid.

Ministerul Apărării al Rusiei a declarat sâmbătă că își retrage trupele din principalul său bastion din nord-estul Ucrainei, o prăbușire bruscă a uneia dintre principalele linii de front ale războiului, după ce forțele ucrainene au încercuit zona într-un avans surprinzător.

O înregistrare video postată pe rețelele de socializare a arătat trupele ucrainene trecând pe lângă un tanc purtând simbolul rusesc pro-război „Z” în orașul Kupiansk – la scurt timp după ce au capturat singurul nod feroviar care aprovizionează întreaga linie de front a Rusiei în nord-estul Ucrainei.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Colegiul Medicilor se contrazice cu Rafila în privința poliței de asigurare

Colegiul Medicilor a transmis, sâmbătă, o reacție la declarațiile ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, privind noua lege a malpraxisului, conform g4media.ro. Ministrul Rafila a declarat vineri...

Două organizații criminale care se ocupau cu introducerea ilegală de cetățeni chinezi în Spania au fost desființate

Europol a sprijinit Poliția Națională Spaniolă (Policía Nacional) în desființarea a două organizații criminale care au introdus ilegal sute de cetățeni chinezi folosind o...

Nicolae Ciucă, despre problemele din Dolj: “PIB-ul e cu 20% mai mic decât media naţională”

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a adus în atenție sâmbătă, la Dăbuleni, situația economică a județului Dolj, subliniind că Produsul Intern Brut...
Ultima oră
Pe aceeași temă