7 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăInternaționalUn ostatic israelian s-a întâlnit cu liderul Hamas Yahya Sinwar

Un ostatic israelian s-a întâlnit cu liderul Hamas Yahya Sinwar

Adina Moshe a fost capturată din Kibbutz Nir Oz pe 7 octombrie și reținută de grupul militant timp de aproape 50 de zile, potrivit stirileprotv.ro.

Bătrâna în vârstă de 72 de ani a declarat pentru televiziunea israelian Channel 12 că l-a întâlnit pe Yahya Sinwar când a vizitat grupul de ostatici ținuți în tuneluri adânci sub pământ.

Sinwar a salutat și a întrebat dacă totul este în regulă, a spus ea, dar ostaticii și-au plecat capetele și nu au răspuns.

Trei săptămâni mai târziu a urmat o altă vizită.

Vorbind despre ziua în care a fost luată, Moshe a spus că luptătorii au percheziţionat casa pe care o împărţea cu soţul ei, David, şi l-au ucis.

A fost dusă în Gaza cu o motocicletă flancată de doi militanți înarmați, unul dintre ei smulgându-i dureros un cercel de la ureche.

Ea a fost apoi dusă în rețeaua extinsă de tuneluri a Hamas împreună cu un grup de alți ostatici, mergând timp de cinci ore prin puțuri întunecate și fără aer, până când au ajuns într-o cameră în care li s-a spus că vor fi eliberați în zilele următoare.

“I-am crezut. Am crezut că acesta va fi primul lucru pe care îl va face Israelul”, a spus ea.

„Le-am spus tuturor băieților: „Vom fi aici cel puțin două luni și nu din cauza Hamas”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Erdogan se oferă pentru o soluționare pașnică a conflictului ruso-ucrainean

Președintele turc Tayip Recep Erdogan a declarat că Ankara continuă să susțină o soluționare pașnică a conflictului ruso-ucrainean și este gata să ofere o...

Israelul a lovit ţinte din apropierea Damascului

Israelul a efectuat miercuri lovituri asupra unor ţinte din apropierea Damascului, a afirmat Ministerul sirian al Apărării, cel mai recent atac împotriva capitalei Siriei...

Erdogan se oferă pentru o soluționare pașnică a conflictului ruso-ucrainean

Președintele turc Tayip Recep Erdogan a declarat că Ankara continuă să susțină o soluționare pașnică a conflictului ruso-ucrainean și este gata să ofere o...
Ultima oră
Pe aceeași temă