5.9 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăSocialUn medic din Arad a fost prins cu 20 de kilograme de...

Un medic din Arad a fost prins cu 20 de kilograme de canabis

Un medic ortoped din Arad a fost prins în flagrant, în timp ce primea 20 de kilograme de cannabis. El a fost reţinut 24 de ore pentru trafic de droguri. Procurorii DIICOT precizează că valoarea de piaţă a drogurilor se ridică la 200.000 de euro, potrivit news.ro.

”La data de 01.02.2024, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara au dispus reţinerea a 3 inculpaţi, cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic international de droguri de risc şi trafic intern de droguri de risc. Măsurile au fost dispuse, după ce, în ziua anterioară, doi dintre inculpaţi au fost prinşi în flagrant în municipiul Timişoara deţinând în autoturism 3 colete conţinând 20 kilograme canabis ( ambalate în mai multe pungi) destinat comercializării, a cărui valoare de piaţă este de aproximativ 200.000 euro. Drogurile au fost expediate din Spania şi introduse în ţară prin intermediul unei firme de curierat”, a transmis, joi, DIICOT, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a rpecizat că, în urma investigaţiilor întreprinse s-a stabilit că inculpaţii urmau să predea întreaga cantitate de drog de risc celui de al treilea inculpat, situaţie în care s-a organizat o nouă acţiune, în cursul căreia acesta din urmă a fost prins în flagrant, pe raza municipiului Arad, la scurt timp după preluarea drogurilor de la ceilalţi doi.

”În cursul acestei zile, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş cu propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor, pentru o perioadă de 30 de zile”, a mai transmis DIICOT.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Potrivit unor surse judiciare, procurorii DIICOT din Timişoara au organizat operaţiunea de prindere în flagrant a medicului, care este ortoped la Spitalul Judeţean Arad.

Acesta a preluat drogurile de la două persoane care le-au adus din Timişoara. Medicul urma să plătească suma de 2.000 de euro.

Drogurile proveneau din Spania, iar tranzacţia a avut loc în cartierul Micalaca din Arad.

Cele două persoane care transportau cannabis au fost prinse la Timişoara şi au colaborat cu achetatorii.

Medicul a fost reţinut pentru 24 de ore şi va fi cercetat pentru trafic de droguri.

Opt traficanți de droguri, reținuți de DIICOT Timișoara

Opt persoane au fost reţinute joi de DIICOT Timişoara, pentru 24 de ore, pentru trafic de droguri de risc, iar astăzi urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Timişoara, au pus în aplicare, joi, 11 mandate de percheziţie, în judeţul Timiş, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc, a anunţat, vineri, Birol de presă al Poliţiei Timiş.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Iohannis a readus coaliția la Masa tăcerii, de Ziua Constantin Brâncuși

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Klaus Iohannis a găsit momentul oportun pentru a restabili armonia în coaliția de guvernare, astfel încât el să fie lăsat...

Parlamentarii români au interzis pe platforma TikTok

Parlamentarii români au interzis pe TikTok. Atacul hackerilor asupra Parlamentului României, când infractorii cibernetici au reușit să sustragă multe documente, printre care și...
Ultima oră
Pe aceeași temă