7.1 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăInternaționalUn diamant roz s-a vândut cu aproape 60 de milioane de dolari...

Un diamant roz s-a vândut cu aproape 60 de milioane de dolari – De două ori mai mult decât prețul așteptat

Un diamant roz uimitor s-a vândut cu aproape 60 de milioane de dolari, de peste două ori mai mult decât prețul așteptat.

Masiva piatră s-a vândut vineri pentru 453,2 milioane de dolari Hong Kong, adică aproximativ 58 de milioane de dolari, potrivit casei de licitații Sotheby’s. Se aștepta ca piatra să se vândă cu aproximativ 21 de milioane de dolari, scrie CNN.

Diamantul roz de 11,15 carate, denumit “Williamson Pink Star”, este unul dintre cele mai pure și mai roz diamante care au ajuns vreodată la licitație, potrivit unui comunicat de presă al casei Sotheby’s.

“Descoperirea unui diamant roz de calitate superioară, indiferent de mărime, este un eveniment extrem de rar – lucru care, odată cu închiderea recentă a minei Argyle, părea până de curând – extrem de improbabil. Impulsionate de o ofertă limitată și de o cerere în creștere, prețurile pentru diamantele roz mari de calitate superioară de peste 5 carate au crescut exponențial în ultimul deceniu, pregătind în mod întâmplător scena pentru apariția acum a acestei pietre unice,” a declarat Wenhao Yu, președintele departamentului de bijuterii și ceasuri al Sotheby’s Asia

Diamantul cu nuanțe pastelate a fost denumit în onoarea altor două diamante roz, CTF Pink Star, care s-a vândut cu 71,2 milioane de dolari în 2017, și diamantul “Williamson”, un diamant roz dăruit reginei Elisabeta a II-a.

Williamson Pink Star a fost tăiat în formă de pernă dintr-un diamant brut de 32 de carate extras din mina Williamson din Tanzania, precizează Sotheby’s.

Piatra este unică atât prin mărimea, cât și prin culoarea sa. Diamantele roz sunt unele dintre cele mai rare variante, potrivit Sotheby’s, iar această piatră se remarcă în mod deosebit datorită purității și clarității sale.

Hong Kong a fost ultima oprire a diamantului după ce a călătorit într-un turneu care a inclus Dubai, Singapore și Taipei.

YouTube video

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Angajații Loteriei protestează pentru bani mai mulți. De ce n-or juca la Loto?

Sindicatul Naţional „Loteria Română”, afiliat la Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA” şi reprezentativ la nivelul Companiei Naţionale „Loteria Română” (CNLR), cu aproape 80%...

Pensiile de peste 4.000 de lei nu vor fi impozitate. PSD a votat împotriva propunerii PNL 

PSD a votat, în Comisia de Buget, împotriva propunerii liberalilor care ar fi dus la tăierea pensiilor de peste 4000 de lei și ar...

Nae Caranfil, regizorul:”Nici la Hollywood nu prea mai sunt bani”

La Dialogurile Puterii, un invitat special, regizorul Nae Caranfil, cu modestia creatorului, vorbește despre filme, despre trecutul și viitorul cinematografiei, dar și despre...
Ultima oră
Pe aceeași temă