11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiUn cocktail de medicamente pare să ajute la combaterea coronavirusului din China

Un cocktail de medicamente pare să ajute la combaterea coronavirusului din China

Medicii de la Spitalul Rajavithi din Bangkok au declarat că o nouă abordare în tratamentul coronavirusului a îmbunătățit starea mai multor pacienți aflaţi sub îngrijirea lor printre care o femeie de 70 de ani din Wuhan, orașul considerat ca fiind epicentrul epidemiei din China, care fusese testată pozitiv la coronavirus timp de 10 zile transmite Digi24.

Tratamentul medicamentos include un amestec de medicamente anti-HIV, lopinavir și ritonavir, în asociere cu oseltamivir medicamentos pentru gripă în doze mari.

Aceasta nu este vaccinul, dar starea pacientului s-a îmbunătățit mult. De la testarea pozitivă timp de 10 zile sub îngrijirea noastră, după aplicarea acestei combinații de medicamente, rezultatul testului a devenit negativ în 48 de ore”, a declarat dr. Kriangska Atipornwanich, un specialist în boli de plămâni de la spitalul Rajavithi citat de Digi24.„Perspectivele sunt bune, dar trebuie să facem mai multe studii pentru a stabili dacă acesta poate fi tratamentul standard”, a adăugat acesta.

Oficialii chinezi din sănătate administrează deja medicamentele pentru HIV și gripă pentru a lupta eficient împotriva coronavirusului. Utilizarea celor trei medicamente împreună într-un cocktail pare să îmbunătățească tratamentul, au spus medicii thailandezi relatează Digi 24.

Un alt medic a spus că o abordare similară la alți doi pacienți a dus la o reacție alergică la unul dintre ei, dar celălalt a arătat o îmbunătățire.

Am urmat practicile internaționale, dar medicul a crescut doza unuia dintre medicamente”, a declarat Somsak Akkslim, directorul general al Departamentului Servicii Medicale, referindu-se la medicamentul împotriva gripei, Oseltamivir. Somsak a declarat că Ministerul Sănătății se va întâlni luni pentru a discuta despre reușita tratamentului în cazul pacientului de 70 de ani, dar a spus că este încă prea curând să spunem că această metodă poate fi aplicată tuturor cazurilor.

Inițial, vom aplica această metodă doar în cazurile grave”, a spus el.

Thailanda a înregistrat 19 cazuri de coronavirus. Dintre pacienții thailandezi, opt și-au revenit și au plecat acasă, în timp ce 11 sunt încă sub tratament în spitale.

Cele mai citite

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...
Ultima oră
Pe aceeași temă