13.6 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăLifestyleUn celebru actor a fost plasat sub "protecție judiciară"

Un celebru actor a fost plasat sub “protecție judiciară”

Alain Delon, celebra figură a cinematografiei franceze, a fost plasat sub “protecția justiției” de către un judecător de tutelă de la un tribunal din sudul Regiunii Pariziene, conform unei surse familiarizate cu dosarul.

Decizia justiției de a plasa sub “protecția justiției” pe Alain Delon, legendarul actor francez în vârstă de 88 de ani, a fost luată de un judecător de tutelă de la un tribunal din sudul Regiunii Pariziene. Această măsură a fost luată la cererea avocaților lui Alain Delon și ai fiului său cel mare, Anthony, pe motiv de sănătate.

Decizia vine în contextul unui dezacord între cei trei copii ai actorului, mai ales în ceea ce privește îngrijirea medicală și monitorizarea sa. Această plasare sub “protecția justiției” are ca scop asigurarea unei gestionări corespunzătoare a aspectelor legate de sănătatea și îngrijirea lui Alain Delon, în special în circumstanțe în care există divergențe între membrii familiei cu privire la aceste aspecte.

Concret, plasarea sub “protecția justiției” poate avea loc în situații în care o persoană are nevoie de asistență sau supraveghere specială, de obicei din cauza stării sale de sănătate sau a altor motive care pot afecta capacitatea de a-și gestiona propria viață și bunurile.

„Este necesar, prin prisma conflictului care îl înconjoară” pe actor, ca „un mandatar judiciar pentru protecţia majorilor, neutru şi imparţial, să fie desenat pentru a îi oferi asistenţă”, se arată în acelaşi ordin judecătoresc.

Fiul actorului francez a comentat decizia magistraților de a-l plasa pe actor sub protecție judiciară.

“Dacă acest lucru poate pune lucrurile în ordine şi îi poate împiedica pe avocaţi să vorbească despre boala tatălui meu fără să consulte măcar dosarele, este un lucru bun. Această controversă medicală va lua sfârşit o dată pentru totdeauna”, a declarat el pentru BFM TV.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

De Dragobete, PNL s-a îmbrăcat în roșu și a îmbrățișat trandafirii

Ilustrație: Marian Avramescu De Dragobete, tot Partidul Național Liberal (PNL) s-a îmbrăcat în roșu, pentru a marca dragostea față de Partidul Social Democrat (PSD)...

Trupul neînsuflețit al lui Aleksei Navalnîi a fost predat mamei sale

Trupul neînsufleţit al activistului rus Aleksei Navalnîi, decedat în închisoare pe 16 februarie, a fost predat sâmbătă mamei sale, a anunţat purtătoarea de cuvânt...

Ministrul Energiei: Războiul din Ucraina ne-a făcut să conștientizăm că este esenţială obţinerea unei independenţe energetice cât mai mari

Războiul din Ucraina ne-a făcut să conştientizăm şi mai bine că, pe termen mediu şi lung, este esenţială obţinerea unei independenţe energetice cât mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă