4.8 C
București
marți, 20 februarie 2024
AcasăSocialUn bărbat din Galați a fost amendat pentru că a fumat în...

Un bărbat din Galați a fost amendat pentru că a fumat în mașina de serviciu

 Un bărbat din Galați a fost amendat de polițiști deoarece a fumat în timp ce se afla în mașina de serviciu.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Locale Galaţi, poliţiştii locali din cadrul Secţiei nr. 1 au sancţionat contravenţional pe un şofer din Galaţi, care a fumat în maşina firmei.

Valoarea amenzii a fost de 500 lei.   


Acest bărbat din Galați, amendat pentru că a fumat în mașina de serviciu, a fost găsit în zona unei societăți comerciale„Bărbatul a fost depistat în zona unei societăţi comerciale de pe strada Portului, în timp ce fuma în autoturismul de serviciu, încălcând astfel prevederile legale”, a anunţat Poliţia Locală Galaţi, conform adevarul.ro.

Maşina de serviciu este un spaţiu închis şi, conform Legii 349/2002, într-un astfel de autovehicul fumatul este interzis.   

Potrivit legii, amenda pentru fumatul în maşinile de serviciu ajunge la 500 de lei pentru persoane fizice şi la 15.000 de lei pentru persoane juridice. 

S-a întâmplat și unor personalități politice

Fostul premier Ludovic Orban a plătit numeroase amenzi pentru fumat și nepurtat mască în spații închise.

Prim-ministrul Ludovic Orban a achitat astăzi, 30 mai 2020, prin intermediul platformei www.ghiseul.ro, două amenzi în valoare cumulată de 3000 de lei, la cuantumul maxim prevăzut de lege, pentru fumat şi nepurtarea măştii în spaţii închise”, informează comunicatul Executivului României.

Potrivit reprezentanților Guvernului, prim-ministrul Ludovic Orban consideră că „regulile trebuie respectate în aceeaşi măsură de către orice cetăţean, indiferent de poziţia pe care o ocupă, iar în cazul în care acestea sunt încălcate trebuie aplicate sancţiunile stabilite de lege, fără a face distincţie”.


Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Nicușor Dan s-a decis: va candida pentru un nou mandat de edil al Capitalei

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că va candida pentru un nou mandat de edil al Capitalei pentru a câştiga şi că...

Nicușor Dan s-a decis: va candida pentru un nou mandat de edil al Capitalei

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că va candida pentru un nou mandat de edil al Capitalei pentru a câştiga şi că...
00:01:08

Doctorul OMS „șocat” după vizita la spitalul Nasser din Gaza

Într-un videoclip difuzat de Organizația Mondială a Sănătății(OMS), medicilor Națiunilor Unite li s-a permis trecerea duminică (18 februarie) într-un spital din Gaza care a...
Ultima oră
Pe aceeași temă