21.4 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăInternaționalUn bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă...

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a constatat că nu avea asupra sa explozibili, scrie Reuters.

O sursă din cadrul poliției a dezvăluit că bărbatul a fost observat în jurul orei locale 11:00 (09:00 GMT) intrând în incinta consulatului, purtând la el ceea ce părea a fi o grenadă sau o vestă cu explozibil.

Bărbatul a părăsit ulterior consulatul și a fost apoi arestat, a precizat o sursă din cadrul poliției. Postul de televiziune BFM a declarat că acesta avea asupra sa grenade false.

”Bărbatul a ieşit din consulat şi este controlat de BRI (o unitate de elită a poliţiei franceze). Are loc o verificare a locului”, a precizat o sursă din poliţie.

O sursă din cadrul poliției a declarat că este vorba despre același bărbat care a fost suspectat de o tentativă de incendiere în apropierea consulatului iranian, într-un incident petrecut în septembrie anul trecut.

Ziarul Le Parisien a precizat pe site-ul său că, potrivit mai multor martori, bărbatul a târât steaguri pe podeaua consulatului și a spus că vrea să răzbune moartea fratelui său.

Nu a fost clar dacă incidentul a avut vreo legătură cu tensiunile actuale dintre Iran și Israel.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...

Polonia investește în securizarea şi întărirea frontierei estice. “Am luat decizia de a investi 10 miliarde de zloţi”

Prim-ministrul Donald Tusk a anunțat sâmbătă că Polonia va aloca peste 2 miliarde de euro pentru consolidarea și securizarea frontierei sale estice, aceasta fiind...

VIDEO. Andreea Marin a dezvăluit secretul prin care își ține soțule aproape: “Construim în continuare”

Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu alcătuiesc unul dintre cele mai discrete cupluri din showbiz-ul românesc, evitând expunerea excesivă în mediul public și preferând să-și...
Ultima oră
Pe aceeași temă