8.7 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiUn avion a aterizat forțat sâmbătă pe aeroportul civil din Tuzla

Un avion a aterizat forțat sâmbătă pe aeroportul civil din Tuzla

Un avion a aterizat forțat sâmbătă după-amiază pe aeroportul civil din Tuzla, județul Constanța. Cei doi membri ai echipajului au fost transportați la UPU Constanța, a transmis Serviciul Județean de Ambulanță Constanța, conform spotmedia.ro.

„La aeroportul civil de la Tuzla a avut loc o aterizare forțată a unui avion civil”, au anunțat reprezentanții SAJ Constanța.

Un avion a aterizat forțat pe aeroportul civil din Tuzla, cei doi membri ai echipajului fiind aduși la UPU Constanța

Conform acestora, cei doi membri ai echipajului sunt conștienți, stabili hemodinamic și respirator, ambii cu traumatism lombar. Aceștia au fost transportați la UPU Constanța.

Nu au existat și alte persoane implicate în incident.

La fața locului au intervenit două echipaje, unul de prim ajutor SMURD și unul de la SAJ.

Tragedia de la Tuzla, comemorată cu lacrimi cu în ochi

Viețile a 12 tineri militari erau curmate, brusc și tragic, în urmă cu exact 12 ani. Pe 5 iulie 1010 a avut loc un accident aviatic pe aerodromul din Tuzla, județul Constanța, în care opt militari din Forțele Navale Române și patru militari din Forțele Aeriene Române și-au pierdut viața.

Căpitanul (post-mortem) Liviu Antim, 27 ani, aspirantul (post-mortem) Florin Cișmașu, 34 ani, aspirantul (post-mortem) Cătălin Rădoi, 36 ani, aspirantul (post-mortem) Băduț Papuc, 29 ani, aspirantul (post-mortem) Cosmin Furtună, 29 ani, aspirantul (post-mortem) Cătălin Chioveanu, 22 de ani, aspirantul (post-mortem) Vlăduț Sărman, 26 ani, și aspirantul (post-mortem) Cozmin Florescu, 25 ani au făcut parte din Grupul Naval de Forțe pentru Operații Speciale și au executat numeroase misiuni în teatrele de operații din Irak și Afganistan.

Și-au mai pierdut viața comandorul Nicolae Jianu, 49 de ani, locotonent-comandoul Cătălin Vicențiu Antoche, 34 de ani, locotonentul Lavinița Guită, 26 de ani, și maistrul militar I Răzvan Rângheț, 43 de ani.

Pentru cinstirea memoriei lor, Centrul 39 Scafandri a organizat, astăzi, la sediul instituției, o ceremonie militară și religioasă, la care au fost invitate și familiile eroilor. Cei prezenți au depus, cu lacrimi în ochi, coroane de flori la monumentul din incinta unității, ridicat în memoria eroilor scafandri militari.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ana Blandiana a lucrat pe șantier, ca ucenic de zidar

Cunoscuta poetă Ana Blandiana a rememorat câteva momente complicate din biografia ei, mărturisind și că, într-o anumită perioadă, a lucrat pe șantier, ca ucenic...

Trafic de droguri la Satu Mare. Trei persoane au fost reținute

La data de 22.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Satu Mare au decis reținerea a...

Măsurile PSD ajung să-i atragă pe maghiari la cumpărături în România

Datele Eurostat arată că România a ajuns din urmă Ungaria și Portugalia în privința PIB-ului pe cap de locuitor exprimat în paritatea puterii de...
Ultima oră
Pe aceeași temă