16.2 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaUn aliat al lui Putin propune interzicerea Curtea Penală Internațională (CPI) în...

Un aliat al lui Putin propune interzicerea Curtea Penală Internațională (CPI) în Rusia

Președintele parlamentului rus a propus interzicerea activităților Curții Penale Internaționale (CPI), după ce aceasta a emis un mandat de arestare pe numele președintelui Vladimir Putin, acuzându-l de crime de război, scrie Reuters.

Viaceslav Volodin, un aliat al lui Putin, a declarat că legislația rusă ar trebui să fie modificată pentru a interzice orice activitate a CPI în Rusia și pentru a pedepsi pe oricine a oferit “asistență și sprijin” CPI.

“Este necesar să se elaboreze amendamente la legislația care să interzică orice activitate a CPI pe teritoriul țării noastre”, a declarat Volodin, într-o postare pe Telegram.

Volodin a afirmat că Statele Unite au legiferat pentru a împiedica ca cetățenii săi să fie vreodată judecați de Curtea de la Haga și că Rusia ar trebui să continue această activitate.

Orice asistență sau sprijin pentru CPI în interiorul Rusiei, a spus el, ar trebui să fie pedepsită prin lege.

CPI a emis un mandat de arestare la începutul acestei luni, acuzându-l pe Putin de crimă de război pentru deportarea ilegală a sute de copii din Ucraina. Aceasta a declarat că există motive rezonabile de a crede că Putin poartă răspundere penală individuală.

Oficialii ruși au avertizat că orice încercare de arestare a lui Putin, liderul suprem al Rusiei din ultima zi a anului 1999, ar echivala cu o declarație de război împotriva celei mai mari puteri nucleare din lume.

În primul său mandat de arestare pentru Ucraina, CPI a cerut arestarea lui Putin sub suspiciunea de deportare ilegală a copiilor și de transfer ilegal de persoane de pe teritoriul Ucrainei în Federația Rusă începând cu 24 februarie 2022.

Kremlinul spune că mandatul de arestare al CPI este o decizie scandalos de partizană, dar lipsită de sens în ceea ce privește Rusia. Oficialii ruși neagă crimele de război din Ucraina și spun că Occidentul a ignorat crimele de război ucrainene.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Hotelurile unde vor fi cazați tricolorii pentru meciurile de la Campionatul European de Fotbal

UEFA a stabilit hotelurile pe care echipele le vor folosi pentru partidele ce se vor desfășura în cadrul turneului final al EURO 2024, organizat...

Percheziții în București la mafia permiselor. Procurorii au descins la 12

Percheziții de amploare în București la mafia permiselor. Sunt vizate persoane care falsificau fișele medicale pentru șoferii care solicitau reînnoirea permisului de conducere....

Executoare judecătorească, acuzată că și-a însușit peste 200.000 de lei

O executoare judecătorească din Suceava este acuzată că și-a însușit peste 200.000 de lei, bani obținuți din vânzarea unui imobil, pe care trebuia...
Ultima oră
Pe aceeași temă