19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiUEFA pedepsește Ungaria din cauza manifestărilor rasiste și homofobe

UEFA pedepsește Ungaria din cauza manifestărilor rasiste și homofobe

Forul continental acuză manifestări rasiste din partea suporterilor şi expunerea de bannere homofobe în tribune în timpul meciurilor de la EURO 2020.
Maghiarii au creat probleme la meciurile cu Portugalia şi cu Franţa, când i-au insultat pe câţiva jucători adverşi.

Un meci a fost suspendat timp de doi ani, UEFA amendând de asemenea MLSZ cu 100.000 euro, impunând afişarea la meciurile disputate sub jurisdicţia UEFA a unui banner cu sigla „#EqualGame”.

Decizia nu se aplică pentru meciurile din calificările din zona europeană la Cupa Mondială 2022, care se desfăşoară sub jurisdicţia FIFA.

Un banner homofob a fost văzut în tribune în timpul meciului Ungariei împotriva Portugaliei, în timp ce scandări imitând ţipete de maimuţe au fost auzite şi în timpul partidei dintre Ungaria şi Franţa.

Ambele jocuri au avut loc pe Puskas Arena din Budapesta.

Se presupune că au avut loc incidente cu scandări homofobe şi în timpul ultimului joc din grupă, al Ungariei, împotriva Germaniei, la München.

UEFA a refuzat solicitarea de a permite iluminarea Allianz Arena din München în culorile curcubeului, la meciul împotriva Germaniei, motivând că gestul ar avea conotaţie politică.

Organismul de conducere al fotbalului european a declarat că a primit cererea de la primarul oraşului german, Dieter Reiter.

UEFA a spus că motivul primarului pentru cererea făcută a avut ca scop un răspuns de protest la legislaţia adoptată în Ungaria, care interzice persoanelor cu orientări homosexuale să apară în materialele educaţionale şcolare sau în programele pentru minori sub 18 ani.

UEFA a explicat că nu poate accepta cererea şi a propus date alternative pentru iluminarea stadionului în culorile curcubeului, scrie Mediafax.

Adelina Toader
Adelina Toader
Adelina este Redactorul Șef al Ziarului România Liberă din iunie 2021. Adelina are o experiență de peste 8 ani în presa scrisă. Și-a început cariera jurnalistică în grupul de presă Bursa avansând de la poziția de redactor până la cea de Managing Editor. Adelina a scris atât pe domeniul economic, cât și politic- extern. În ultimii ani, Adelina a realizat interviuri cu miniștrii, ambasadori precum și cu antreprenori din diferite domenii.
Cele mai citite

Klaus Iohannis a promulgat legea privind jocurile de noroc

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 82/2023 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a...

PSG și Borussia Dortmund s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Paris Saint-Germain s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe FC Barcelona cu scorul de 4-1 (1-1), marţi seara,...

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a aprobat referendumul pentru integrarea în UE. Referendumul va permite modificarea Constituției

Curtea Constituțională de la Chișinău a dat aviz pozitiv pentru organizarea referendumului în care cetățenii Republicii Moldova urmează să-și exprime opțiunea cu privire la...
Ultima oră
Pe aceeași temă