16.3 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăMediuUE are în vedere relaxarea normelor ecologice pentru fermieri

UE are în vedere relaxarea normelor ecologice pentru fermieri

Comisia Europeană a propus o relaxare a unor serii de norme privind terenurile în paragină sau rotația culturilor, oferind concesii fermierilor care au protestat în ultimele luni prin blocarea tractoarelor în întreaga Europă, notează Reuters.

Executivul Uniunii Europene a declarat că trimite propunerile sale celor 27 de guverne membre ale UE și Parlamentului European pentru a reflecta asupra modului în care poate fi îmbunătățită poziția fermierilor în lanțul de aprovizionare cu alimente.

Acesta a declarat că lista de acțiuni posibile va fi discutată de miniștrii agriculturii din statele membre, care urmează să se reunească la Bruxelles la 26 martie.

Comisarul european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, trebuia să prezinte reformele în cadrul unei vizite în Polonia, țara sa natală, în cursul zilei de vineri, dar a declarat că acest lucru a fost amânat din cauza unei dispute legate de calendarul anumitor modificări.

Fermierii polonezi s-au numărat printre cei care au organizat săptămâni întregi de proteste în întreaga UE pentru a face presiuni asupra unei serii de cereri, printre care se numără eliminarea restricțiilor impuse de planul Green Deal al UE de combatere a schimbărilor climatice, deoarece, potrivit acestora, nu și le pot permite.

Fermierii polonezi sunt deosebit de nemulțumiți de concurența crescută din partea fermierilor din Ucraina, țară vecină care nu face parte din UE, pe care o acuză că inundă piețele UE cu importuri ieftine care îi pun în imposibilitatea de a concura.

Propunerile Comisiei se concentrează pe oferirea unei mai mari flexibilități agricultorilor în ceea ce privește respectarea normelor de mediu, cum ar fi protejarea turbăriilor, limitarea poluării apei și a eroziunii solului, beneficiind în continuare de plățile din fondurile UE pentru agricultură.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Detergenții naturali în comparație cu cei clasici, pot fi la fel de eficienți?

Este interesant de observat cum a crescut în ultimul timp interesul pentru produsele organice de...

Clienţii Raiffeisen din Rusia nu vor mai putea efectua plăţi în dolari din 10 iunie

Subsidiara din Rusia a grupului bancar austriac Raiffeisen Bank International a anunţat miercuri că plăţile iniţiate în dolari nu vor mai fi disponibile începând...

Peste 700 de rețete pentru Ozempic au fost falsificate. Administratorul unei clinici private, printre cei reținuți

Miercuri, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a anunțat reținerea a 13 persoane implicate într-o rețea care ar fi falsificat peste 700 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă