25.3 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaUcraina și Marea Britanie au semnat un acord pentru producția de armament

Ucraina și Marea Britanie au semnat un acord pentru producția de armament

Ucraina și Marea Britanie au semnat un acord-cadru de cooperare în sectorul apărării și al producției de armament, au declarat oficialii de la Kiev, relatează Sky News, potrivit g4media.ro.

Documentul a fost semnat în cadrul unei conferințe a industriei militare din capitala ucraineană, la care au participat aproximativ 30 de companii britanice din domeniul apărării.

Firmele britanice au fost prezente pentru a discuta despre potențiale societăți mixte cu producătorii ucraineni de armament și apărare.

Ministrul britanic pentru politica comercială, Greg Hands, a declarat că speră ca acordul să aducă câștiguri Ucrainei pe câmpul de luptă și, de asemenea, să ajute economia acesteia pe termen lung.

Ucraina și-a intensificat eforturile de a-și produce propriul armament, deoarece pare să fie depășită de armament și de personal pe câmpul de luptă.

Ea speră, de asemenea, să atragă marii producători occidentali să înființeze facilități de reparații și producție în Ucraina, în ciuda amenințării bombardamentelor rusești.

Compania britanică de apărare BAE Systems, unul dintre primii producători occidentali care a înființat o entitate locală în Ucraina, a semnat un acord cu Ministerul britanic al Apărării pentru a efectua lucrări de întreținere, reparații și revizie a tunurilor ușoare pe teren în Ucraina.

Oficialii au declarat, de asemenea, că speră ca în acest an să se realizeze mai multe proiecte în sectorul producției de drone.

Marea Britanie recomandă țărilor NATO să nu trimită militari în Ucraina, pentru a nu deveni ținte

Ministrul de Externe al Regatului Unit, David Cameron, fost prim-ministru, a precizat că Marea Britanie nu va trimite masiv trupe în Ucraina și a sugerat că nici alte țări NATO nu trebuie să trimită soldați, pentru a nu-i pune în pericol.

“Ar trebui să evităm să creăm ţinte evidente pentru Putin”, a susținut David Cameron, într-un interviu publicat de ziarul german Süddeutsche Zeitung la data de 9 martie 2024.

Pe de altă parte, Cameron a precizat că Marea Britanie a instruit, pe teritoriul ei, militari ai Ucrainei și va continua asemenea acțiuni. „Misiunile de formare sunt mai bine executate în afara ţării. În Marea Britanie, noi am format 60.000 de soldaţi ucraineni”, a explicat Cameron.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Taylor Swift, comparată cu Madonna, Michael Jackson sau Beatles. Marius Moga: “Cred că este un fenomen”

Taylor Swift este un fenomen global și un adevărat titan în industria muzicală. Cu 14 premii Grammy la activ, dintre care patru pentru albumul...

Anunț al ANPC cu privirea la achiziționarea jucăriilor pentru copii

Paul Anghel, directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), a transmis un mesaj important pe rețelele sociale, sâmbătă, subliniind necesitatea achiziționării jucăriilor...

Taylor Swift, comparată cu Madonna, Michael Jackson sau Beatles. Marius Moga: “Cred că este un fenomen”

Taylor Swift este un fenomen global și un adevărat titan în industria muzicală. Cu 14 premii Grammy la activ, dintre care patru pentru albumul...
Ultima oră
Pe aceeași temă