5.2 C
București
joi, 2 ianuarie 2025
AcasăȘtirile zileiUcraina încearcă să prevină scurgerile de informații militare

Ucraina încearcă să prevină scurgerile de informații militare

Liderii din Ucraina au discutat despre modalități de a preveni scurgerile de informații militare vineri (7 aprilie), după ce pe rețelele de socializare au apărut documente secrete care detaliază eforturile SUA și NATO de a ajuta țara să planifice o contraofensivă împotriva invaziei Rusiei.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a decorat vineri pe soldați musulmani, în aceeași zi în care s-a întâlnit cu liderii de la vârf ai țării, potrivit Reuters.

Un subiect de discuție: cum să preveniți scurgerile de informații militare.

Acest lucru vine după ce New York Times a raportat că documente secrete de război au fost postate pe rețelele de socializare, care detaliază eforturile SUA și NATO de a ajuta Ucraina să planifice o contraofensivă împotriva invaziei Rusiei.

Reuters nu a reușit să examineze documentele, iar un oficial ucrainean a sugerat că postările ar putea face parte dintr-o operațiune de dezinformare a Rusiei.

În timp ce liderii s-au străduit să scoată cele mai bune idei, sunetele de la obuzierele ucrainene au răsunat prin această pădure din nordul Donețkului.

Ucraina vrea să oprească scurgerile de informații militare, în efortul de a încetini înaintarea rusească în estul sau sudul țării

Acești soldați se află la doar câteva zeci de mile de centrul distrus de război al orașului Bakhmut, unul dintre ultimele centre urbane din provincia de est care încă nu a căzut în mâinile forțelor ruse.

Informațiile britanice sugerează că acele forțe amenință o rută cheie de aprovizionare către oraș.

Ucraina spune că rezistă într-o situație dificilă.

Donețk este una dintre cele patru provincii din estul și sudul Ucrainei pe care Rusia le-a declarat anexată anul trecut și încearcă să le ocupe pe deplin.

Având în vedere că milioane de ucraineni au fugit de conflictul care a lăsat mii de civili morți, liderii mondiali cântăresc ceea ce cred că va fi nevoie pentru a pune capăt crizei.

Kremlinul a spus că nu va lua în considerare pacea decât dacă Kievul acceptă pierderea teritoriilor pe care Rusia le-a anexat.

În Turcia, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a remarcat că Moscova nu va refuza niciodată propuneri serioase de dialog.

În timpul întâlnirii cu președintele francez Emmanuel Macron, liderul Chinei Xi Jinping a spus că o înțelegere politică este singura cale „corectă” de ieșire din criză, potrivit Ministerului de Externe al Chinei.

La rândul său, Ucraina spune că nu pot exista negocieri până când Rusia nu își retrage toate forțele.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Artificii, rezervoare de benzină și combustibil pentru camping folosite în explozia Tesla Cybertruck, din fața hotelului Trump din Las Vegas

Poliția a spus că știe cine a închiriat camionul, dar autoritățile nu sunt pregătite să dezvăluie încă numele FBI lucrează pentru a determina dacă incidentul...

Călin Georgescu contestă la CEDO decizia CCR de anulare a alegerilor prezidențiale

Decizia de anulare a alegerilor prezidențiale a fost luată de CCR, invocând nereguli în desfășurarea primului tur, iar Biroul Electoral Central a suspendat procesul...

Datoria guvernamentală a atins 931 miliarde lei

Creșterea datoriei publice se reflectă în majorarea procentului din PIB, cu o creștere semnificativă a împrumuturilor pe termen mediu și lung. Conform datelor publicate de...
Ultima oră
Pe aceeași temă