11.5 C
București
marți, 20 februarie 2024
AcasăȘtirile zileiUber va trimite notificări pentru a le reaminti călătorilor să-și pună centura...

Uber va trimite notificări pentru a le reaminti călătorilor să-și pună centura de siguranță

Compania de transport, Uber Technologies intenționează să înceapă să le reamintească pasagerilor să poarte centurile de siguranță, folosind diferite alerte, scrie Reuters.

Uber a declarat pentru Reuters că noua sa caracteristică, lansată marți, urmărește să-i alerteze pe călători să-și pună centura de siguranță printr-un sonerie distinctă de la telefonul șoferului și o notificare push simultană către telefonul călătorului.

„Intenția este de a ajuta să le reamintești călătorilor că ar trebui să-și pună centura de siguranță”, a spus Kristin Smith, șeful Politicii globale de siguranță rutieră al Uber, care a adăugat notificarea – „sună cam ca un memento al centurii de siguranță a avionului. .”

Uber dorește ca pasagerii să capete obiceiul de a-și pune mereu centura. Planifică să trimită călătorilor notificări push la începutul următoarelor cinci călătorii și ulterior periodic.

Săptămâna trecută, National Highway Traffic Safety (NHTSA) a estimat că decesele din traficul SUA au crescut cu 12% în primele nouă luni ale anului 2021, ajungând la 31.720 – cel mai mare număr de morți pe drumurile americane în acea perioadă din 2006.

NHTSA estimează că 90,4% dintre pasagerii adulți de pe scaunele din față au purtat centurile de siguranță în 2021, dar studiile au sugerat că pasagerii de pe scaunele din spate nu prea poartă centurile.

Agenția a spus că anterior, dintre cei 22.215 de pasageri uciși în 2019, 47% nu purtau centurile de siguranță.

Un studiu a arătat că aproximativ 80% dintre persoanele chestionate nu își pun întotdeauna centura în timpul călătoriilor scurte sau când călătoresc cu taxiul sau serviciul de transport.

Mark Chung, vicepreședinte pentru practica rutieră la Consiliul Național pentru Siguranță, a menționat că, din 1975, se estimează că centurile de siguranță au salvat peste 374.000 de vieți pe drumurile din SUA. El a lăudat Uber pentru că „a luat în serios siguranța centurii, lansând această nouă funcție”.

Urmărește România Liberă pe Facebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Cât costă lucrările de modernizare a liniei tramvaiului 5. Nicușor Dan promite că va moderniza toate căile de rulare din București

Luni, 19 februarie, au început lucrările de modernizare la linia de tramvai 5 din București, pe tronsonul Bulevardul Ștefan Cel Mare – Podul...

De unde luăm credit cu istoric negativ și fără verificare ANAF

Mulți dintre noi s-au regăsit în anumite momente din viață în situația în care avem nevoie de bani, dar efectiv nu avem acei bani...

Prefectul de Olt a găsit sub bordul mașinii sale un dispozitiv de urmărire

Prefectul judeţului Olt, Mario De Mezzo, reclamă că a găsit sub bordul maşinii personale un dispozitiv de urmărire improvizat, potrivit cotidianul.ro. „În urma cu câteva...
Ultima oră
Pe aceeași temă